Skip navigation MENU

Vakantie in bruisend New Orleans

Welkom in de stad van de jazz! New Orleans ligt in de staat Louisiana, aan de kronkels van de Mississippi rivier. Zwoel en bruisend New Orleans staat voor een relaxt leven wat veel levensgenieters naar zich toe trekt. Goede muziek, lekker eten en drinken is alles voor de inwoners van ‘NOLA’.

Ga met TUI naar New Orleans.

Maak zelf een rondreis door de staten van de ‘Deep South’ of ga mee met een groepsrondreis!

Ook New Orleans is een smeltkroes van culturen, mede dankzij de vroegere Afrikaanse slaven en de geschiedenis als Spaanse- en Franse kolonie. Je vindt er nog veel historische plantagehuizen, en plaatjes van een huizen uit de 18e en 19-eeuwse architectuur.

Beste reistijd New Orleans

De beste reistijd voor een vakantie naar New Orleans te gaan zijn de maanden februari, maart, april, mei, juni, juli, september, oktober, november en december. In augustus wordt het namelijk erg warm en vochtig in New Orleans. Wil je wel warm weer tijdens je vakantie in New Orleans dan kan je er het beste in juni, juli of september naartoe gaan. Het is er dan rond de 30 graden. Tijdens Mardi Gras is het er rond de 20 graden.

Tips & bezienswaardigheden in New Orleans

New Orleans staat bekend om zoveel dingen! De bijzondere cultuur, muziek, eten en bouwstijl. Dat levert een heleboel bezienswaardigheden op waar je echt naar toe moet. Lees hier alles over de bezienswaardigheden die je niet mag missen, en tips voor de beste vakantie New Orleans!

Vakantie New OrleansFrench Quarter

Het hart van New Orleans is het French Quarter, vol met kleurrijke gebouwen en Parijse balkonnetjes. In alle straten hoor je jazz muziek, op de straat of live in barretjes.

Bourbon Street

Bourbon Street moet je gezien hebben, tijdens een vakantie New Orleans. Deze historische straat in het French Quarter staat vol met barretjes, stripclubs en muziek.

Voodoo

Wist je dat New Orleans bekend staat om het Voodoo gebruik? Dat maak je mee tijdens een ‘ghost tour’.

Mardi Grass

Tijdens het wereldbekende Mardi Grass leer je het spectaculaire New Orleans kennen. Dit is een carnavalsfeest tussen 3 februari en 9 maart. Lees hier alles over Mardi Gras in New Orleans, of bekijk de beschikbare accommodaties tijdens Mardi Grass bij Trivago.

Jackson Square & St. Louis Kathedraal

Dichtbij het French Quarter ligt Jackson Square, wat altijd vol is met met kunstenaars. Aan dit plein ligt de St. Louis kathedraal, de oudste kathedraal van Noord-Amerika.

Beignets New Orleans

Culinaire hoogstandjes

New Orleans staat bekend om haar culinaire hoogstandjes, waarvan je de gumbo, jambalaya en fried chicket zeker niet over kunt slaan. In Café Du Monde kun je de overheerlijke beignets proeven tijdens je vakantie.

Garden District

Vergeet niet het Garden District te bekijken, je vind hier schilderachtige huizen met enorme tuinen.

Bayou

De ligging aan de Mississippi maakt het mogelijk om op excursie de mysterieuze bayou te ontdekken tijdens je vakantie in New Orleans. Boek een excursie met een reisgids, zoals een excursie door de bayou of een ghost tour.

Ga met Kras naar New Orleans.

Maak zelf een rondreis door de staten van de ‘Deep South’ en bekijk New Orleans met eigen ogen!

Rondreis New Orleans in Amerika

Tijdens een rondreis in Amerika is New Orleans een populaire stop. De meest bekende rondreis met een bezoek aan New Orleans is de rondreis door het swingende diepe Zuiden. Tijdens deze reis worden de muziekstaten van Amerika bezocht, New Orleans in Louisiana en Memphis en Nasville in Tennessee.

New Orleans bezoeken tijdens een rondreis kan ook in combinatie met andere steden, zoals New York, Los Angeles of Orlando. Een rondreis wordt in aangeboden in de vorm van een groepsreis, maar ook als individuele reis met een auto of een camper.

Rondreizen door New Orleans worden ook in groepsverband aangeboden. Deze groepsreizen kun je bijvoorbeeld bij reisaanbieder TUI en Djoser vinden. Op deze website vindt u alle reisaanbieders die volledig verzorgde rondreizen aanbieden in Amerika.

Vlucht en hotel informatie New Orleans

Voor een vakantie naar New Orleans zijn er verschillende vluchten beschikbaar. De reistijd is ongeveer 10 uur en 35 minuten, maar doordat de meeste vluchten een tussenstop maken duurt het vaak 12 of 13 uur. Louis Armstrong New Orleans International Airport (MSY) ligt op 24 km afstand van het centrum, ongeveer 20 min. met de auto.

Voor een vakantie in het bruisende centrum van New Orleans, verblijf je in een hotel in het French Quarter. Deze Franse wijk is het mooiste deel voor een vakantie in New Orleans. Vaak zijn de hotels hier ook prijziger als in andere delen van New Orleans. Een goedkopere optie is een verblijf in het Central Business District, net naast het French Quarter.

 

vlucht

Vluchten New Orleans

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar New Orleans vliegen. Op deze webwinkels voor vliegtickets kun je de prijzen, en reistijd vergelijken.

 

hotel

Hotels in New Orleans

Voor een vakantie in New Orleans kies je een leuk oud Frans hotelletje, of een luxe kamer in een nieuw hotel. Vind jouw hotel bij deze hotelzoekmachines, voor een heerlijke vakantie in New Orleans.

 

auto

Rondreizen New Orleans

Een rondreis door Amerika met een bezoek aan New Orleans is een absolute aanrader! Kies de rondreis, of groepsrondreis die bij jouw wensen aansluit.

  • TUI (groepsreis of individueel)
  • Djoser (groepsreis)
  • Kras (fly-drive)

New Orleans veiligheid

Nadat New Orleans overstroomd werd door Orkaan Katrina in 2005, steeg de criminaliteit enorm. Sindsdien staat New Orleans nog steeds bekend als een stad waar veel criminaliteit voorkomt. Vraag je je nu af of het wel verstandig is om hier op vakantie te gaan? Het antwoord op die vraag is ja. Jaarlijks gaan miljoenen mensen je voor. Zolang je in de toeristische gedeelten van New Orleans bent, en voorzichtig bent zoals je in iedere andere stad zou zijn, is er niks aan de hand.

stad

FOX reizen – Rondreis met bezoek aan New Orleans

15-daagse privé rondreis met huurauto De Muzieksteden in het Diepe Zuiden van Amerika

Vakantie in Louisiana – Tips & Info

Louisiana is een zuidelijke staat in Amerika, aan de Mississippi. De hoofdstad van Louisiana is Baton Rouge, maar het is bekend om de stad van plezier: New Orleans. Louisiana heeft een rijke en interessante geschiedenis, door de kolonisatie van Frankrijk en Spanje. Hierdoor is een mediterraanse cultuur ontstaan, wat teruggevonden wordt in de gebouwen en de keuken. De Cajun en Creoolse keuken maakt deze staat tot een pareltje in de Verenigde staten.

Tijdens een vakantie in Louisiana kun je de bayou niet missen. De staat Louisiana kenmerkt zich door de moerassen, waar de Interstate 10 stevig bovenuit torent. De Interstate 10 staat op palen, dwars door de moerassen heen. Eindeloos blauw, bomen die uit het water steken en af en toe een reclamebord.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders