Skip navigation MENU

Rocky Mountains bezoeken

Ga je naar de Verenigde Staten? Vergeet dan niet de Rocky Mountains te bezoeken! Dit indrukwekkende hooggebergte, dat ook bekendstaat als de Rockies, ligt in de staten New Mexico, Colorado, Utah, Wyoming, Montana en Idaho. Deze staten vormen samen met Arizona en Nevada een geografische regio, de Mountain States genoemd. De Rocky Mountains bestaan uit verschillende ketens en zijn maar liefst meer dan 4800 kilometer lang. Wow!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Bezoek aan Rocky Mountains

Mensen verwonderen zich elke keer weer over de prachtige natuur wanneer ze de Rocky Mountains bezoeken. De pure, ongerepte schoonheid van het gebied zorgt voor totale ontspanning en bewondering voor de omgeving. Uitgestrekte bossen, ijskoude gletsjers, zinderende vlaktes en diepblauwe meren kom je hier volop tegen. Niet voor niets zijn grote delen van dit natuurgebied een beschermd onderdeel van het Rocky Mountains Nationaal Park.

Door het park lopen een paar prachtige rivieren. De bekendste zijn o.a. de Peace, Rio Grande, Yellowstone en Red Deer river. Ze leiden je met hun krommingen en woeste stroming dwars door het park en geven de bewoners naast water ook voedsel, zoals zalm. Het hoogste punt van de Rockies is Mount Elbert met 4402 meter. Door de verscheidenheid in de natuur wordt er voor je ogen een prachtig plaatje geschilderd van bossen, rivieren, ongekende hoogten en duizelingwekkende diepten. We raden het daarom zeker aan om de Rocky Mountains te bezoeken wanneer je afreist naar de Verenigde Staten.

Bewoners

Wanneer je besluit de Rocky Mountains te bezoeken, dan is de kans zeer groot dat je een van de vele bewoners in het gebied tegenkomt. Zo leven er bevers, schapen, zwarte beren, coyotes en elanden in het park. Ook kleinere dieren zoals eekhoorns, slangen en een grote variatie aan kikkersoorten kom je hier tegen. Daarnaast zijn de Rocky Mountains een paradijs op aarde voor vogelliefhebbers. Je vindt er adelaars, valken, uilen, kalkoenen en kolibries in alle soorten en maten.

Naast deze bijzondere diersoorten leven er ook mensen in het nationale park. Vroeger leefden er veel stammen waaronder de Arapaho, Cheyenne, Ute en Apache. Vandaag de dag wonen er verspreid door het park nog groepen Native Americans, afstammelingen van deze stammen. Ze wonen in reservaten. Om een beter beeld van het leven in de Rocky Mountains te krijgen, raden we het zeker aan om dit eens te bezichtigen.

Activiteiten

Vissen, jagen, kamperen, fietsen, picknicken, skiën, bergbeklimmen en paardrijden. In dit gebergte is genoeg te beleven. Houd je van actieve vakanties? Dan is het zeker de moeite waard om de Rocky Mountains te bezoeken. Door het afwisselende landschap zijn al deze uiteenlopende activiteiten mogelijk.

Wandelen is hier veruit de meest populaire activiteit. Enkele gebieden die je echt eens moet verkennen, zijn:

  • Coyote Valley Trail;
  • Bear Lake;
  • Holzwarth Historic Site.

Voor de meeste routes door het park zijn kaarten en folders verkrijgbaar die je rondleiden en meer informatie geven over wat je ziet. Overweeg je om de Rocky te bezoeken, maar verken je het gebied liever niet te voet? Dan kun je ook de auto gebruiken. Er zijn genoeg autoroutes in dit gebied. De mooiste autoroutes zijn Old Fall River Road (de eerste autoroute) en Trail Ridge Road. Daarnaast rijden er ook busjes door de Rockies die je naar de mooiste plaatsen brengen.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Milosevic, Butterfield, USDepartement, Willis