Skip navigation MENU

Rondreis Georgia: The Peach State

Wie een rondreis door Georgia maakt, ontdekt een fantastische mix tussen schitterende steden en indrukwekkende natuurgebieden. Deze veelzijdige staat ligt in het zuidoosten van de VS en wordt omringd door Florida, North Carolina, South Carolina, Alabama en Tennessee. Door de ligging aan de immense Atlantische Oceaan vind je naast ruige landschappen ook zonnige kustgebieden. Lees hier wat je niet mag missen tijdens een rondreis door Georgia!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Steden

De stad met de meeste inwoners is de hoofdstad Atlanta, gelegen in het noorden van de staat. De meeste mensen in Georgia wonen in het stedelijk gebied rondom Atlanta, het is dan ook het culturele en economische centrum van Georgia. Tijdens je rondreis is een bezoek aan Atlanta zeer de moeite waard. Er is veel te doen en te zien, zoals het World of Coca Cola (een museum over Coca Cola) en de dierentuin Zoo Atlanta. Ook het enorme Georgia Aquarium en Stone Mountain trekken veel publiek. Bij Stone Mountain kun je een enorme rots van 514 meter boven zeeniveau bewonderen, een must-see tijdens je rondreis door Georgia! Andere mooie steden zijn Columbus, Augusta, Savannah, Helen en Athens.

Natuur

Torenhoge bergen, uitgestrekte bossen, frisgroene valleien en een rijkdom aan wildlife zijn slechts een deel van de schatten die de natuur te bieden heeft. Het bergachtige landschap van Georgia bevat de Blue Ridge Mountains, een deel van de wereldberoemde Appalachian Mountains. Onder de Blue Ridge Mountains ligt, in het oosten van Georgia, de indrukwekkende Fall Line. Hier komen twee plateaus bij elkaar: Piedmont en de Coastal Plains. Voor hikers en bergbeklimmers is dit gebied een waar paradijs. Vanaf de plateaus overzie je eindeloze bossen, valleien en bergtoppen: een must-visit tijdens je rondreis!

Het groene landschap wordt doorkruist door talloze rivieren waaronder de Savannah River, de Chattahoochee River en de Appalachee River. Kanoën, varen en raften zijn dan ook geliefde outdooractiviteiten tijdens een rondreis door Georgia. Ook vissen, rotsklimmen, jagen en het hiken van de uitdagende Appalachian Trail zijn erg populair. Tijdens een wandeling heb je ook kans om allerlei wilde dieren als bevers, slangen en vossen te spotten. Wanneer je dieper de wildernis in gaat, kom je in het leefgebied van grotere en gevaarlijkere diersoorten. Hier leven o.a. coyotes, beren en lynxen. Bij rivieren en baaien leven alligators, walvissen, schildpadden en enorm veel vissen.

Cultuur

Voor de komst van de Europeanen werd Georgia bewoond door allerlei indianenstammen, de Cherokee. Later werden deze uit Georgia verdreven, zodat de pioniers zich konden vestigen. Ook kent Georgia een geschiedenis van slavernij. Al deze gebeurtenissen hebben hun sporen nagelaten, o.a. op de bevolkingssamenstelling. Zo’n 60% is blank, 30% African American en een klein deel Aziatisch en Native American. Meer dan de helft van alle inwoners is christelijk. Georgia is vooral gericht op landbouw, mijnen en industrie. Tijdens je rondreis kom je dan ook uitgestrekte landbouwgebieden tegen.

Cultuurliefhebbers kunnen in het stedelijk gebied bij Atlanta hun hart ophalen. Hier zijn veel schitterende musea te vinden, waaronder het High Museum of Art en het Michael C. Carlos Museum. Degenen die willen genieten van muziek en voorstellingen in Georgia kunnen terecht in het Spring Opera House en de Atlanta Opera.

Klimaat

Georgia kent een warm zeeklimaat. Dit houdt in dat de winters over het algemeen mild zijn en de zomers erg warm en nat. Het kan dan wel warmer dan 30 graden worden! De zomers zijn vaak erg benauwd en gaan gepaard met regen- en onweersbuien. In de winters wordt het een stuk kouder, maar bij de kust is de temperatuur vaak nog steeds aangenaam. In het noorden kan het sneeuwen in de hoger gelegen gebieden. Bij de gebergten en plateaus zoals Piedmont is het kouder dan bij de grond en kan het ’s winters vriezen.

Rondreis door Georgia

Een rondreis door Georgia start meestal in de hoofdstad Atlanta. Hoelang je hier blijft ligt aan het aantal bezienswaardigheden die je in deze omgeving wilt bewonderen. Vervolgens gaan veel reizigers naar het noorden, hier liggen de Blue Ridge Mountains en het Chattahoochee National Forest. Vervolgens zak je weer naar het zuiden langs Athens en Augusta, tot je in Savannah aan de Atlantische Oceaan bent. Degenen die ook het oosten van de staat willen verkennen, gaan door naar Albany en Columbus, dwars door schitterende natuurgebieden. Eenmaal aangekomen in Columbus ben je weer vlakbij Atlanta, het eindpunt van een fantastische rondreis door Georgia!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders