Skip navigation MENU

Sequoia National Park bezoeken

Tijdens je trip naar de VS heb je de mogelijkheid om het Sequoia National Park te bezoeken. Ruige bergketens, adembenemende valleien en oeroude bomen van maar liefst 80 meter hoog; dat zijn de meest kenmerkende eigenschappen van dit park. Het uitgestrekte natuurgebied met haar beroemde mammoetbomen ligt ten zuiden van de Sierra Nevada, een bergketen in Californië. Sequoia vormt samen met Kings Canyon één groot nationaal park, een must-visit wanneer je naar Amerika gaat! Het is na Yellowstone opgericht en het tweede officiële nationale park van de VS.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Bezoek aan Sequoia National Park

Sequoia National Park hoge boomDe hooggelegen meren, uitgestrekte bossen en diepe kloven kenmerken Sequoia en maken het tot een wild maar beeldschoon gebied. De mammoetbomen en enorme sequoia’s zijn letterlijke hoogtepunten. Het Amerikaanse park heeft haar naam niet voor niets te danken aan deze ontzagwekkende natuurcreaties. Nergens zijn de sequoia’s zo groot als hier. De bomen kunnen makkelijk de lengte van een flatgebouw bereiken en zijn soms zo breed dat er vrachtwagen doorheen kan.

Het Sequoia National Park is er één van de uitersten. Niet alleen staat hier de grootste boom ter wereld, de General Sherman Tree, ook de hoogste berg van de hele VS is hier te vinden. Met een duizelingwekkende 4417 meter torent Mount Whitney boven het enorme park uit. Een echte aanrader! Verder is er een grote variatie aan diersoorten te vinden. Er leven salamanders, struikgaaien, rode lynxen, grijze vossen, stinkdieren en de Amerikaanse zwarte beer. Ook op grote hoogte leven nog dieren zoals poema’s, Bighornschapen en marmotten. Kortom, we raden het zeker aan om het Sequoia National Park te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Wanneer je het Sequoia National Park wilt bezoeken, bereid je dan goed voor op al het moois dat je hier te zien krijgt. Zo vind je hier bijvoorbeeld Mount Whitney, een van de hogere bergen in de Verenigde Staten. Een andere mooie bezienswaardigheid is Giant Forest. In dit ruige bos staan maar liefst vijf van de tien grootste bomen ter wereld, met op nummer 1 de hierboven genoemde General Sherman Tree. Met een lengte van 83,8 meter, een omtrek van 31 meter en een geschat gewicht van 2000 ton is deze reus de onverslagen nummer 1. Ontdek ook:

  • Crystal Cave. Ontdek ook ondergronds natuurschoon door Crystal Cave te bezoeken, een van de schitterende grotten in het park. Bewonder de marmerkleurige, gepolijste stalactieten en stalagmieten tijdens je bezoek aan Sequoia National Park!
  • Tunnel Log. Deze bijzondere, natuurlijke tunnel is uitgehakt in een omgevallen Sequoiaboom.Sequoia National Park, rondreis door West-Amerika, natuur, California In plaats van deze boom, die de weg blokkeerde, te verwijderen besloot men hier een tunnel van te maken. Een leuke ervaring voor wanneer je het Sequoia National Park gaat bezoeken!
  • Grizzly Falls. Deze waterval is met zijn 23 meter een goed voorbeeld van hoe krachtig de natuur kan zijn. De honderden liters water die hier met geweld naar beneden ruisen, laten gegarandeerd een bijzondere indruk achter.
  • Giant Forest Museum. Voor extra informatie over het Sequoia National Park is een bezoekje aan het museum een echte aanrader. Hier leer je meer over de geschiedenis het park met haar bijzondere bomen.

Activiteiten

In het enorme natuurgebied zijn allerlei outdooractiviteiten mogelijk. Vissen, kamperen, rondrijden met de auto of met shuttlebussen het park verkennen. Met voertuigen kun je helaas niet op alle plekken komen, te voet wel. Wanneer je het Sequoia National Park wilt bezoeken, zul je ontdekken dat wandelen een van de meest populaire activiteiten is. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet over het hele park, waaronder:

  • Crescent Meadow/Log Meadow Loop. Deze route leidt je naar de rand van Cresent Meadow, de mooiste bloemenweide van het hele park. De uitgestrekte, kleurrijke velden zijn een lust voor het oog. Ook is hier het huis van de eerste blanke bewoner te zien dat gebouwd was in een uitgeholde sequoiastam.
  • General Sherman Tree/Congress Trail. Deze wandelroute gaat langs de General Sherman Tree naar het indrukwekkende sequioabos. Ook kom je langs twee groepen enorme sequioa’s: The House en The Senate. Hier raak je gegarandeerd van onder de indruk!

Routes

Ga je naar de Verenigde Staten? Dan zijn er een aantal wegen die je langs de mooiste plekjes naar je dit park leiden. Het park heeft twee ingangen, de noordelijke Big Stump Entrance en de westelijke Ash Mountain Entrance. De onderstaande routes maken het mogelijk om het Sequoia National Park te bezoeken:

  • State Route 180, Paicines – Kings Canyon
  • State Route 198, San Lucas – Sequoia National Park

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: NAParish, Howarth, Matousek