Skip navigation MENU

Rondreis The Deep South

Rondreis Amerika: The Swingin’ Deep South

De Deep South bestaat uit 5 staten: South Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi en Louisiana. Deze gebieden staan bekend om hun vriendelijke inwoners, fantastische eten en een cultuur met een indrukwekkende geschiedenis.

De bijzondere cultuur komt ook door de muzikale achtergrond van New Orleans, Memphis en Nashville. Dit zijn de muzieksteden van Amerika, je vindt hier jazz, the blues en country. Een rondreis Deep South is dus een swingende reis!

Groepsrondreis New Orleans, Memphis en Nashville

Bekijk de groepsrondreis van TUI, de Southern Explorer langs New Orleans, Memphis, Nasville en andere wereldsteden!

New Orleans

Maak kennis met de jazz cultuur in bruisend New Orleans tijdens je rondreis Deep South. Begin bij het French Quarter, de elegante wijk vol met Parijse balkonnetjes. Hier kom je voor het levendige uitgaansgebied. Proef het heerlijke eten, de Creoolse ‘Cajun’ keuken en de (alcoholische) drankjes. Met een boot ga je mee op excursie, door de mysterieuze moerassen die New Orleans rijk is.

Memphis

De ‘City of Rock ’n Roll’ ligt in de staat Tennessee, aan de Mississippi rivier. Bekend van Elvis Presley, die veel heeft betekend voor de country, blues en rock ‘n’ roll muziek. Zijn huis ‘Graceland’ is het tweede meest bezochte huis in de VS, en kan je niet overslaan tijdens je rondreis Deep South. Bezoek ook het National Civil Rights Museum, de plek waar Martin Luther King werd vermoord. Als een van de weinige plekken ter wereld kun je in de Memphis Zoo de reuzenpanda’s bekijken. ’s Avonds is de Beale Street op zijn mooist, livemuziek door straatartiesten, prachtige blues muziek en neon verlichte borden.

Nashville

De hoofdstad van country- en western muziek én de staat Tenessee is Nashville. Bezoek hier de Music Row, een stads deel vol met platenlabels, opnamestudio’s en radiostations. In Broadway vind je barretjes met gitaarmuziek, in Printers Alley cafés met livebands en karaoke bars. Nachtclubs en sfeervolle restaurantjes zijn er volop rondom Broadway en Printers Alley. Het oostelijke deel van Nashville was vroeger een ruig stadsdeel, maar nu een hippe plek om te bezoeken tijdens je rondreis Deep South. De restaurantjes schieten er als paddenstoelen uit de grond en zijn een bezoek waard!

15-daagse groepsrondreis

Een rondreis voor mensen van 18-35 jaar, die begint in Atlanta en eindigt in Miami.

Logo TUI

14 of 16-daagse rondreis

Een groepsrondreis vanaf Atlanta, of een rondreis vanaf Orlando naar de Deep South.

Deep South Road Trip

Maak een roadtrip door de zuidelijke staten van Amerika en ontdek het zelf! De Deep South USA route is minder bekend als de westkust, maar daardoor misschien juist wel zo bijzonder. Het is perfect voor een roadtrip, heerlijke gebieden om doorheen te rijden.

Highlights waar je langs moet zijn geweest tijdens je roadtrip door the Deep South USA zijn natuurlijk; New Orleans, Memphis en Nashville. Een stukje werelderfgoed, een schitterend natuurgebied in Tennessee zijn de Great Smoky Mountains. Hier dichtbij ligt Dollywood, een themapark van Dolly Parton. Zij is een countryzangeres uit Tennessee, met wereldbekende hits zoals Jolene, en I will always love you.

vlucht

Vluchten naar Amerika

Veelgebruikte beginpunten tijdens een rondreis Deep South zijn Atlanta, New Orleans of Orlando.

hotel

Hotels in Amerika

Tip: plan niet te veel highlights in te korte tijd, zorg dat er tijd is om te ontspannen en te genieten.

auto

Auto huren in Amerika

Huur een auto bij een van de betrouwbare verhuurders. Kies voor een apart ophaal- en wegbreng punt!

Door Amerika reizen?

Bekijk reisaanbieders