Skip navigation MENU

Rondreis Texas: the Lone Star State

In welke staat is alles groter dan waar dan ook? In Texas! Een rondreis door Texas is erg populair, mede door de uitgestrektheid en de indrukwekkende natuurgebieden in de staat. Het is na Alaska de grootste staat van de VS en ligt in het uiterste zuiden. Texas grenst aan de staten Louisiana, New Mexico, Arkansas, Oklahoma en het land Mexico. Bereid je voor op een rondreis vol natuurschoon, gemixte culturen en onvergetelijke ervaringen!

Rondreis door de VS maken?

Aanbiedingen bekijken

Wat je niet kan overslaan tijdens je vakantie Texas:

De staat Texas is even groot als Spanje én Frankrijk bij elkaar. Toch kan je in enkele dagen de hoogtepunten van deze staat bekijken. Van een bezoek aan het NASA Space Center, een echte ranch tot het proeven van Tex-Mex, tijdens een rondreis Texas komt het allemaal voorbij.

  • Een ranch in Texas – zonder dat gezien te hebben ben je niet in Texas geweest! Sla het paardrijden zeker niet over.
  • NASA Space Center -is een van de toeristische trekpleisters in de stad Houston en bekend van de uitspraak: ‘Houston, we have a problem’.
  • Tex-Mex – moet je zeker geproefd hebben tijdens een rondreis door Texas! Burrito’s, nacho’s, taco’s…
  • Sixth Floor Museum – wordt jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht, de plek waarvandaan John F. Kennedy werd neergeschoten.
  • Stockyards District – echte cowboys aan het werk, in Cowtown Fort Worth.
  • River Walk – in San Antonio, een van de leukste bezienswaardigheden. Een voetpad langs de rivier, vol met winkeltjes, restaurant en terrasjes. Het Venetië van het Wilde Westen wordt het genoemd!
Logo TUI

The Grand Texas Rail

Tui biedt een rondreis en een fly & drive vakantie aan naar Texas. De autorondreis duurt 11 dagen, en laat je de hoogtepunten van de ‘Lone Star State’ Texas zien. De 11-daagse rondreis neemt je mee naar Houston, San Antionio, Austin, Dallas en Fort Worth. Een fly drive vakantie in Texas begint en eindigt in Houston, Texas.

Het logo van Travelhome

Rondreizen door Texas met een camper

Travelhome is een reisdochter van de ANWB, gespecialiseerd in campervakanties. Bij Travelhome krijg je gratis reisadvies op maat, zodat je zelf je rondreis Texas kan samenstellen.

Steden

Tijdens je rondreis door Texas zul je ervaren dat ook de steden groter zijn dan waar dan ook. In de staat wonen zo’n 22 miljoen mensen waarvan de meesten in steden. Grote steden die zeker een stop waard zijn tijdens je rondreis zijn Dallas, Fort Worth, Houston, San Antonio en de hoofdstad Austin. In Austin kunnen liefhebbers van kunst en cultuur hun hart ophalen. Deze stad staat bol van de kunsten, film en muziek. Het jaarlijkse South by Southwest Festival in Austin is erg geliefd en trekt duizenden bezoekers. Ook staat in Austin het grootste Capitool van Amerika, want alles is groter in Texas!

Natuur

Doordat Texas zo uitgestrekt is, zijn er veel verschillende landschappen en geografische regio’s te vinden. Tijdens je rondreis door Texas kijk je dan ook je ogen uit! De Gulf Coastal Plains in het zuiden zijn bedekt met pijnboombossen en uitgestrekte graslanden. De Great Plains in het midden van de staat bestaan uit enorme prairies en steppen waar planten en dieren ongestoord hun gang kunnen gaan. De grootsheid van dit gebied laat een onvergetelijke indruk achter! Wanneer je tijdens je rondreis ook het Basin en Range gedeelte bezoekt, ontdek je een enorm gevarieerd landschap. Woestijnen, bergen, zandheuvels, plateaus, valleien en beboste heuvels glijden je voorbij: de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Bezienswaardigheden die je niet mag overslaan tijdens je rondreis door Texasa zijn de rivieren Rio Grande, Pecos, Colorado en Red River. Deze woeste rivieren doorkruisen samen met duizenden andere stroompjes het land en vormen indrukwekkende grenzen. Ook Hill Country bij Austin mag niet op je lijstje ontbreken. Dit gebied verandert in de lente in een kleurrijke, geurige bloemenzee. Grote kans dat je de bluebonnet spot, de officiële bloem van de staat. Verder is Big Bend National Park een must-see tijdens je rondreis. Dit wilde natuurgebied met diepe ravijnen, ruige rotsen en een schat aan wildlife maakt je rondreis door Texas compleet!

Cultuur

De veelbewogen geschiedenis van Texas heeft bijgedragen aan de huidige cultuur van de staat. Vooral in het zuiden zijn veel invloeden uit Mexico te vinden. Onder andere in de keuken is sprake van een mix tussen beide landen: tijdens je rondreis door Texas moet je zeker een Tex-Mex gerecht proberen! Lange tijd was vee de belangrijkste pijler van de economie, vandaar dat cowboys voor velen hét beeld van Texas zijn. Vandaag de dag is de staat meer gericht op techniek, kennis, olie en ruimtevaart, met name in Houston. De diverse bevolking bestaat o.a. uit blanken, Afro-Amerikanen, Indianen en Aziaten.

Klimaat

Grofweg heeft Texas twee klimaten. Het grootste gedeelte heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Het westen van de staat heeft een warm steppeklimaat. Hier regent het beduidend minder dan in de rest van Texas. Verder is het in het noorden van de staat kouder dan in het zuiden bij de Golf van Mexico. ’s Winters sneeuwt het meestal in het noorden van Texas, met name in het bergachtige gebied. ’s Zomers is het weer in de hele staat heerlijk: de temperatuur ligt tussen de 25 en 35 graden! Net als Alabama kent Texas tornado’s, extreme onweersbuien en orkanen, gelukkig komen deze niet vaak voor. Het klimaat, dat over het algemeen geen extremen kent, maakt een rondreis door Texas het hele jaar door mogelijk!

Rondreis door Texas

Een rondreis door Texas heeft ieder wat te bieden. Voor liefhebbers van kunst, cultuur, geschiedenis, natuur, rust en feesten is Texas de place-to-be! Een populaire route is van Austin naar de Rio Grande.  Je start in Austin en gaat naar Dallas dat vergroeid is met Forth Worth. Je vervolgt de rondreis door naar Houston te rijden en gaat via San Antonio naar Big Bend National Park aan de grens met Mexico. Hier is ook de indrukwekkende Rio Grande te bewonderen, deze is meestal het eindpunt van de rondreis door Texas. Je kan ervoor kiezen om daarna ook het zuidwesten van de staat te ontdekken, een bekende stop op die route is de stad Amarillo. Hoe lang je rondreis ook duurt, op de uitgestrekte landschappen van Texas raak je nooit uitgekeken!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders