Skip navigation MENU

Citytrip New York City

Een citytrip maken door New York City is iets wat eigenlijk niet op je bucket list mag ontbreken. New York (officieel ‘The City of New York’) is de grootste en dichtstbevolkte stad van de Verenigde Staten. Er wonen meer dan 8,5 miljoen mensen, verspreid over een gebied van ongeveer 790 km2. Inclusief nabijgelegen stedelijke gebieden en voorsteden, telt de metropool wel 22 miljoen inwoners.

Citytrip naar New York City maken?

New York City is verdeeld in vijf delen: Brooklyn, Manhattan, Queens, Staten Island en The Bronx. Het is naast Parijs, Londen en Tokyo een van de belangrijkste wereldsteden vanwege haar grote rol in onderwijs, financiën, handel, media, PR, mode en kunst.

Citytrip New York City

Tijdens je citytrip naar New York City, zul je erachter komen dat de stad veel bijnamen heeft, zoals ’the big apple’ en ’the melting pot’. De term ‘melting pot’ verwijst naar het feit dat je in deze stad een mix vindt van verschillende etnische groepen, culturen en nationaliteiten. Je zult het misschien niet verwachten, maar maar iets meer dan helft van de inwoners spreekt thuis een andere taal dan Engels.

De melting pot ziet er als volgt uit:

  • Afro-Amerikaans: 25,5%
  • Amerikaanse Indianen en Alaska Native: 0,7%
  • Aziatisch: 12,7%
  • Blank: 44%
  • Gemengd: 4%
  • Inheemse Hawaiiaanse en andere inwoners van de Pacifische eilanden: 0,1%
  • Spaans of Latino: 28,6%

Welkom in New York City!

Sfeer New York City

Wanneer je een citytrip naar New York City maakt, zul je merken dat het New York uit de films geen verzinsel is. Het drukke verkeer, de hoge gebouwen en de grote reclameborden/schermen zijn kenmerkend voor deze wereldstad. In New York City draait alles om groot, groter, grootst. In New York City vind je fantastische musea, een gigantisch aanbod aan restaurants en lunchrooms en een geweldig uitgaansleven. Van jazzkelder tot chique cocktailbar en van Ground Zero tot Empire State, je vindt het hier allemaal. Je kijkt je ogen uit tijdens een citytrip naar New York City!

Bezienswaardigheden New York City

New York City is een grote stad met vele bezienswaardigheden. Hieronder hebben we een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij gezet die je echt gezien moet hebben tijdens je citytrip naar New York City.

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge verbindt de stadsdelen Brooklyn en Manhattan. De gotische stenen bogen en de ijzeren kabels maken de brug tot een prachtig kunstwerk. Het is dan ook niet voor niets een geliefde plek in films en series. Vanaf de brug kun je prachtige foto’s maken van de New York skyline. Het maken van een wandeling over de brug, heen en terug, kost je zo’n twee uur.

Bezienswaardigheden bekijken zonder rij?

Bij Guide and Go bestel je gemakkelijk van tevoren tickets voor de mooiste bezienswaardigheden in New York City

Vrijheidsbeeld

Wanneer je een citytrip naar New York City maakt, mag je het Vrijheidsbeeld zeker niet missen. De stad kreeg dit beeld als geschenk van Frankrijk, ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Je kunt het beeld tijdens je citytrip naar New York City het beste bekijken vanaf de Staten Island Ferry. Je komt dan dicht bij het Vrijheidsbeeld en je hebt daarbij een fantastisch uitzicht op de skyline van New York City! Wil je het Vrijheidsbeeld in en de lange rij vermijden? Koop dan alvast je kaartjes bij Guide and Go!

Times Square

In New York City vind je ook het bekende Times Square. Het is een populaire toeristische trekpleister. Zowel overdag als ’s avonds is het er druk. Je wordt omgeven door grote beeldschermen, flitsende reclamespotjes, gele taxi’s en veel verkeer. Times Square is vernoemd naar het gelijknamige plein en het gelijknamige district in Manhattan. Dit plein is het drukst bezochte plein van New York City en wordt tevens gezien als het culturele centrum van deze stad.

Central Park

Central Park is het rustpunt van New York City. Mensen komen hier om de drukte van de stad te ontvluchten. Op zondag trekt het park de meeste bezoekers. Het is een geliefde plek voor wandelaars, wielrenners, hardlopers en stelletjes. Midden in het park vind je The Loeb Boathouse; een plek waar je heerlijk kunt genieten van een maaltijd in relaxte sfeer. Daarnaast vind je in dit park twee verschillende eetgelegenheden: Lakeside en Express Café. Verderop kom je nog meer attracties tegen, zoals Central Park Zoo, Strawberry Fields en vele speeltuinen.

Top of the Rock/Rockefeller Center

Het Rockefeller Center is een gebouw van 259 meter hoog, middenin de wijk Manhattan. Op de bovenste drie verdiepingen vind je het ‘Observation Deck’, oftewel de Top of the Rock. Vanaf deze verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad, inclusief een blik op de Empire State Building. Op de bovenste twee verdiepingen mag je naar buiten en op de onderste verdieping vind je vele gezellige terrasjes rondom het prachtige beeld van Prometheus. In december verandert men het terras in een ijsbaan! Wil je het Rockefeller Center bezoeken zonder rij? Koop dan alvast je kaartjes bij Guide and Go!

Koop een New York City Pass!

Hiermee kun je gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden van New York City bezichtigen, zonder lange rij.

Grand Central Terminal

Het station Grand Central is gebouwd in 1913 en is een van de grootste stations ter wereld. Meer dan 500.000 mensen per dag passeren deze grote, prachtige hal. De hal heeft een schitterende marmeren vloer en een bijzonder plafond. Verder vind je hier ook vele supermarkten, restaurants, barretjes en fast food ketens. Ook kom je hier het meest populaire visrestaurant van New York City tegen: Oysterbar. Zeker leuk om hier een keer een kijkje te nemen tijdens je citytrip naar New York City.

Public Library

In New York City vind je ook de Public Library, oftewel: de openbare bibliotheek. Zoals de naam al aangeeft, mag iedereen hier naar binnen. Men opende de wereldberoemde bibliotheek in 1911 en bij de ingang kom je twee grote beelden van leeuwen tegen. Bij binnenkomst sta je in een grote, wit marmeren ruimte. Het is een imponerend gebouw. Neem even de tijd om alles op je in te laten werken en geniet daarna van alle prachtige boeken die je hier kunt vinden. Alleen op zondag is de bibliotheek gesloten.

Bryant Park

Bryant Park is minder bekend en minder groot dan Central Park, maar niet minder mooi. Het ligt vlakbij de Public Library. In en langs het park vind je verschillende koffiehuisjes, terrasjes en restaurants. Ondertussen kijk je uit op de wolkenkrabbers van de stad. Men organiseert in de zomer elke maandagavond een openluchtfilm en in de winter kun je in dit park schaatsen. Bryant Park is een gezellig en sfeervol park. Wanneer de zon zich laat zien, zijn de bankjes al snel bezet.

Empire State Building

Iedereen is wel bekend met the Empire State Building. Een must-see tijdens je citytrip naar New York City. Men opende de Empire State Building in 1931. Het gebouw heeft de vorm van een pen en met de lift kom je vliegensvlug bij de 86e verdieping. Hier heb je een schitterend uitzicht over de stad. Voor de romantiek bezoeken veel mensen ’s avonds the Empire State Building om te genieten van de lichtjes van de stad die reiken tot aan de horizon. Je kunt dit prachtige gebouw elke dag bezoeken tot 02:00 uur. Om 01:15 uur gaat de lift voor het laatst omhoog naar de 86e verdieping. Houd daar rekening mee. Wil je de Empire State Building bezoeken zonder rij? Koop dan alvast je kaartjes bij Guide and Go!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders