Skip navigation MENU

Rondreis Noordwest-Amerika

Rondreizen in Noordwest-Amerika betekent een reis door de nog vrij onontdekte staten Washington en Oregon. Je vindt er schitterende kustlijnen, vulkanen, kratermeren en indrukwekkende bergen. Naast de schitterende natuur kom je ook in trendy, bruisende steden Portland en Seattle. Ook leuk om ook te bekijken, tijdens je rondreis, zijn de dichtbij liggende staten in Amerika én Canada.

Lees hier alles over de staten, steden, natuur en bezienswaardigheden voor een fantastische rondreis door Noordwest-Amerika!

Vraag gratis en onafhankelijk reisadvies bij VakantieXperts

Must see Noordwest-Amerika

Wat moet je zien tijdens een rondreis in Noordwest-Amerika? Welke bezienswaardigheden mag je niet overslaan? Lees hier de bezienswaardigheden je echt niet mag missen. Verderop in deze pagina vind je meer bezienswaardigheden per staat, in Noordwest-Amerika en Canada.

  • Rocky Mountains een waanzinnig ruig gebergte, in Amerika en Canada.
  • Olympic National Park – in dit park in Washington vind je het enige echte regenwoud in Amerika, en meer.
  • Glacier National Park – hier vind je het bekende Lake Mc Donald en Whitefish Lake, in de staat Montana.
  • Yellowstone National Park – het betoverende natuurgebied in Wyoming, met geisers en diepblauwe meren.
  • Seattle – de hoofdstad van Washington, waar je je geen moment zult vervelen.
  • Vancouver – een hippe stad met een lange houten hangbrug over de Capilano rivier.

Kaart Noordwest-Amerika en Canada

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit

Rondreis Noordwest-Amerika

Met een rondreis Noordwest-Amerika worden in ieder geval de staten Oregon en Washington bedoeld. Maar naast deze prachtige staten ligt er meer om de hoek. Zo kan je een rondreis Oregon Yellowstone maken, je bent niet vaak zo dichtbij dit prachtige park. Daarnaast kan je tijdens een rondreis ook Montana en Wyoming bezoeken, en Alberta en British Columbia in Canada! Lees hier meer over de staten in Noordwest-Amerika en Canada.

Oregon 

In de staat Oregon vind je Portland, een van de mooiste, groenste steden in Amerika. Deze stad zit vol gezelligheid, zonder het massatoerisme. Crater Lake (foto bovenaan deze pagina), in Oregon is een van de bekendste kratermeren. Het is ongeveer 6800 jaar geleden ontstaan bij een zware vulkanische uitbarsting. Dit indrukwekkende meer heeft een diameter van 10 kilometer, en is 600 meter diep. Daarnaast vind je bij het kustplaatsje Newport een aantal vuurtorens, met een weids uitzicht op de Stille Oceaan. Hier heb je een grote kans op het spotten van walvissen tijdens je rondreis Noordwest-Amerika!

Washington

In de staat Washington ligt de stad Seattle, waar je je geen moment zult vervelen! Zo kan je er de stad en verschillende bergen te bezichtigen vanaf de ‘Space Needle’, op 160 meter hoogte. Bekend is Pike Place Market, een van de oudste markten van de VS. Bij een Underground Tour, kom je in de mysterieuze ondergrondse stad van oud Seattle uit.

In het enorm grote Olympic National Park bewonder je talloze natuurfenomenen, van wildernis en regenwoud tot strand en van heetwaterbron tot hooggebergte. Hier moet je zeker de besneeuwde Olympic Mountains bekijken tijdens je rondreis Noordwest-Amerika, en de valleien en helderblauwe meren. Ook Lake Crescent kan je niet overslaan, een helderblauw meer tussen de machtige Rocky Mountains, met de dichtbij de heetwaterbronnen: Sol Duc Hot Springs.

Meest bijzondere in het Olympic National Park tijdens je rondreis door Noordwest-Amerika is het Hoh Rain Forest. Dit is het enige regenwoud in de VS. De Hall of Mosses is een korte wandeling die je langs de gigantische bomen, mossen en varens stuurt.

Montana

‘The Treasure State’ Montana ligt naast Idaho en Wyoming. In het bekende Glacier National Park vind je bergtoppen, woeste rivieren, valleien, vlaktes en duizenden kleine en grote meren. Lake Mc Donald en Whitefish Lake zijn hiervan de bekendste. Grote kans dat je een eland, bizon en beer tegenkomt tijdens je rondreis Noordwest-Amerika!

Wyoming

Wyoming kan je tijdens een rondreis Noordwest-Amerika niet overslaan. Dit is je kans om het bijzondere Yellowstone National Park te bezoeken, een betoverend natuurgebied. In Yellowstone vind je diepblauwe meren, woeste rivieren, enorme naaldbossen en ’s werelds grootste verzameling geisers.

In Yellowstone moet je zeker de Old Faithful Geyser bekijken, een geiser die elke anderhalf uur kokend water spuit tot 55 meter hoogte. Ook vind je hier warmwaterbronnen en modderpotten, te danken aan het vulkanisme. Daarnaast vind je hier een enorme waterval van 94 meter hoog, en een versteend bos.

Rondreis Noordwest-Amerika én Canada

Vanuit Amerika ben je zo in Canada, om de prachtige natuur daar te bewonderen. Ga mee op walvissentocht in British Columbia, en rij via Icefields Parkway door de Rocky Mountains in Alberta.

British Columbia 

British Columbia, de staat boven Washington staat bekend om haar natuur én steden. Vancouver is een hippe stad waar je zeker de Capilano Suspension Bridge moet bekijken. Dit is een lange houten hangbrug over de Capilano rivier. Maak daarna ook een fietstocht in het Stanley Park.

Victoria, een stad op Vancouver Island is ook een bezoek waard. De stad en de haven zijn erg mooi, en het is perfect voor een walvistocht! Boek je rondreis Noordwest-Amerika tussen mei en oktober, dan is de kans supergroot dat je verschillende walvissen spot.

Alberta

Alberta ligt naast Brithisch Columbia, en boven Montana, Amerika. Hier vindt je 2 van de mooiste Nationale Parken in Canada, de Banff en de Jasper. Via de Icefields Parkway rij je 230 kilometer door die Rocky Mountains, van de Jasper naar Lake Louise, in de Banff. De route alleen al is fantastisch, met grote kans op het zien van grizzly beren, herten, elanden, rendieren, dikhoornschapen en berggeiten. Onderweg kom je besneeuwde bergtoppen, gletsjers, turkooizen meren en enorme, klaterende watervallen tegen.

Aan te raden is om 2 dagen de tijd te nemen tijdens je rondreis Noordwest-Amerika voor deze prachtige route. Dan heb je genoeg tijd om alles te zien. Lake Louise bijvoorbeeld, een bergmeer met de kleur van smaragd, en het grootste ijsveld van de Rockies: de Columbia Icefields!

Camperreis Noordwest-Amerika

Een rondreis door Noordwest-Amerika is perfect om met een camper op pad te gaan. Zo ben je veel dichter bij de natuur, en overnacht je op de allermooiste plekjes in de parken. Je kan overnachten tussen de oude mossige bomen van Hoh Rainforest, en bij het schitterende Lake Louise.

Een camperreis door Noordwest-Amerika kan je als een complete rondreis boeken, met vlucht, camper en overnachtingen. Deze reisorganisaties bieden rondreizen aan in Noordwest-Amerika:

Je kan er ook voor kiezen om zelf je roadtrip Noordwest-Amerika uit te stippelen, en de vlucht, hotels en camper zelf te huren. Zo kan je zelf de route en de kosten bepalen van je roadtrip door Amerika en Canada. Hier vind je enkele prijs vergelijkende websites:

Vlucht:

Hotel:

  • Trivago – De laagste prijzen!
  • Booking.com – Wereldleider in online reserveringen van accommodaties

Camper of auto huren:

Rondreis West-Amerika

Wil je graag een rondreis maken naar Oregon en Washington, maar ook naar ‘the Golden State’ Californië? Kies dan voor een rondreis VS westkust! Deze reis gaat langs Oregon, Washington en Californië. Yosemite National Park, Death Valley en Sequoia National Park zijn allemaal te vinden in Californië. Naast overweldigende natuur vind je er ook hippe steden, zoals San Francisco en Los Angeles. Lees meer over een rondreis West-Amerika op deze pagina.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders