Skip navigation MENU

Rondreis Washington: The Evergreen State

Het altijd groene, uitgestrekte Washington ligt in het uiterste noorden van de VS. Door haar schitterende meren, kleurrijke bossen en glooiende landschap is een rondreis door Washington erg geliefd. De staat grenst aan Oregon, Idaho en het land Canada en is genoemd naar de eerste president van de VS, George Washington. De staat Washington wordt ook wel ‘Washington State’ genoemd om het te onderscheiden van Washington D.C., de hoofdstad van de VS. Naast prachtige natuurgebieden heeft een rondreis door Washington nog meer te bieden, lees hier wat je niet mag missen!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Steden

Seattle in Washington StateMeer dan de helft van de inwoners van Washington woont in de Seattle Metropolitan Area. Dit gebied is het vervoers-, zaken- en industriecentrum van de staat. De grootste stad van Washington is Seattle(zie foto) en wordt veel bezocht tijdens een rondreis. De Pike Place Markt, de schitterende Chihuly and Glass en het Kunstmuseum zijn geliefde bezienswaardigheden.

De hoofdstad van de staat, gelegen aan een prachtige baai, is Olympia. In en om de stad is veel te doen, zoals een bezoek aan Nisqually Wildlife Refuge en het Washington State Capitol. Andere leuke stedentrips voor tijdens je rondreis door Washington zijn Spokane, Tacoma, Vancouver en Bellevue.

Natuur

Mount Rainier in Washington StateNatuurliefhebbers kijken tijdens een rondreis door Washington hun ogen uit! De vele baaien, fjorden, inhammen en eilandjes zijn gevormd door gletsjers en maken elk stukje land een lust voor het oog. Bijna de helft van de staat is bedekt door bossen, voornamelijk met sparren en pijnbomen. Tijdens je rondreis word je omgeven door indrukwekkende regenwouden, bergketens, rivieren en prairies.  De Cascade Range doorklieft de staat van noord naar zuid en vormt zo een scheidslijn tussen twee verschillende landschappen: de natte kant (west) en de droge kant (oost). Ook zijn bij de Cascade Range actieve vulkanen te vinden waarvan Mount Rainier(zie foto) de hoogste (4,392 meter) en gevaarlijkste is. Tijdens je rondreis mag een bezoekje aan deze vulkanen zeker niet ontbreken!

In het westen vind je de Olympic Mountains met dichte, groene bossen en regenwouden. Het Hoh Rainforest dat hier ligt is de moeite van het stoppen waard. In het oosten kom je de woeste Columbia River, uitgestrekte steppen en droge woestijnen tegen. De norodelijk gelegen Okanogan Highlands en de Kettle River Range maken gegarandeerd een diepe indruk door hun schoonheid. Het pure landschap zorgt voor een gevoel van vrijheid en totale ontspanning. Wanneer je zuidelijker rijdt, kom je boerderijen, wijngaarden en landbouwgebieden tegen: de wat meer bewoonde wereld.

San Juan eilandenBij de San Juan eilanden, vlakbij Seattle, komen orka’s en walvissen in grote getallen voor(zie foto). Een boottrip om deze fascinerende dieren te spotten is daarom een echte aanrader! Op het land kom je zwarte beren, wolven, elanden, coyotes en poema’s tegen. Wie goed oplet langs de rivieren heeft een grote kans om bevers, otters en watervogels tegen te komen. Ook bij de vele eilanden in de staat is een schat aan wildlife te vinden. Je komt hier allerlei waterdieren tegen, van steuren tot enorme bultruggen.

Ga op vakantie naar het prachtige Washington!

Populaire rondreizen bekijken

Klimaat

Strandhuisje in WashingtonDe Cascade Range heeft grote invloed op het klimaat in Washington. Veel regen wordt tegengehouden door het gebergte, waardoor de oostelijke kant droger is en de westelijke kant natter. Het grootste gedeelte van de staat kent een gematigd mediterraan klimaat, wat zorgt voor natte winters en relatief droge zomers. De temperaturen zijn erg gematigd door de oceaan die ’s winters zorgt voor warmte en ’s zomers voor koelte.

Een rondreis door Washington kan dus het hele jaar door, maar de beste reistijd is van juni tot en met september. Dan heb je weinig kans op regen en schijnt de zon volop, met een temperatuur van rond de 20 graden!

Cultuur

Washington is al duizenden jaren bewoond en door de vondst van de Kennewick Man (een vroege bewoner) een belangrijke plaats voor onderzoek. Later werd het gebied bevolkt door veel Indianenstammen. Vandaag de dag leven er nog steeds Makah, Hoh, Tulalip en Lummi in de reservaten. Ongeveer 75% van de bevolking is blank, 7% Aziatisch en een klein deel Afro-Amerikaans of Indiaans.

Op het gebied van landbouw loopt Washington voorop. Het is de grootste producent van o.a. appels, peren, hop, aardappels, abrikozen en perziken. Ook zalm en wijn zijn belangrijke exportproducten voor de staat. Tijdens je rondreis door Washington kun je dan ook in vele restaurants volop genieten van plaatselijke gerechten met verse vis en heerlijke wijnen.

Rondreis door Washington

Brug Washington StateWie een rondreis door Washington maakt, zal veel rijden over de Interstates 90, 82 en 5. Naast de gewone wegen kent de staat ook een uitgebreid veerbotennetwerk. Door de vele eilanden en schiereilanden is dit een welkome aanvulling op het bestaande wegennetwerk. Het veerbotennetwerk is zelfs de grootste van de VS! Verder kom je tijdens je rondreis veel bruggen en bergpassen tegen. De meest bijzondere vorm van infrastructuur is toch wel de ‘floating bridge’, de drijvende brug. In Washington vind je maar liefst vier van de vijf langste ‘floating birdges’ ter wereld. Een tocht over deze bijzondere wegen is een attractie op zich en maakt je rondreis uniek!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders