Skip navigation MENU

Reisinformatie

Een rondreis maken door de Verenigde Staten is een fantastische ervaring. De VS is een bijzonder land. Een land van de onbegrensde mogelijkheden. Je vindt hier overweldigende landschappen en gigantische, imponerende metropolen. Je kijkt hier je ogen uit. Er valt veel te beleven in de Verenigde Staten. Een goede voorbereiding op je reis naar de VS is daarom zeker nodig. Lees op deze website alles wat je moet weten voor je vertrekt.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Tijd

Wanneer je een rondreis wil maken door de VS, is het goed om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland. De Verenigde Staten vormen een groot gebied en heeft daarom te maken met zes verschillende tijdzones.

Tijdzones Verenigde Staten

Eastern Time zone: In het oosten van de VS is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Central Time zone: Hier is het 7 uur vroeger dan in Nederland.
Mountain Time zone: Hier is het 8 uur vroeger.
Pacific Standard Time zone9 uur vroeger.
Alaska Standard Time zone10 uur vroeger.
Hawaiian Standard Time zone: 11 uur vroeger. 

Daarnaast gebruiken ze in Amerika ook een 12 uurs tijdaanduiding in plaats van een 24-uurs aanduiding. Hierbij maken ze gebruik van de tijdsaanduidingen AM en PM. AM betekent ‘voor de middag’, PM ‘na de middag’. Dat houdt in dat men tussen 00:00 uur en 12:00 uur spreekt van AM en tussen 12:00 uur en 00:00 van PM. Wanneer het in Amerika 23:00 uur is, spreekt men daar van 11:00 p.m.

Taal

In de Verenigde Staten spreken de meeste mensen Engels, maar Spaans is ook een populaire taal. Veel bevolkingsgroepen hechten er namelijk waarde aan om hun moedertaal te behouden. In Louisiana en New England bespreekt men bijvoorbeeld nog veel Frans. De Inuit in Alaska hebben een eigen taal en op Hawaii spreken de inwoners een Polynesische taal. ‘Amerikaans’ bestaat overigens niet. Hooguit veramerikaanst Engels. Het grootste verschil met het Brits-Engels zit in de uitspraak. Zo spreken Amerikanen de korte a uit als è en de Britten en Australiërs gewoon als a. Ook zijn er verschillen te zien in grammatica. Vooral in ‘Chinatowns’ en ‘Little Italy’s’ houd men nog sterk vast aan de moedertaal.

Geld

In Amerika maken ze gebruik van het decimale muntstelsel. Dat houdt globaal in dat er niet meer dan 100 cent (in dit geval dollarcent) in 1 dollar gaat. De biljetten die men daar gebruikt zijn: 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100. De munten/centen die ze in de Verenigde Staten gebruiken, zijn: penny (1), nickel (5), dime (10), quarter (25), 50 (half dollar) en 1 dollar. In tegenstelling tot Nederland hebben de biljetten in de VS allemaal dezelfde kleur en hetzelfde formaat. Let dus goed op bij het betalen. In Amerika zijn mensen gewend om met de creditcard te betalen voor bedragen over de 100 dollar. Wanneer je dat niet doet, zullen mensen je vreemd aankijken en wellicht achterdochtig worden. Verder kun je gewoon met contant geld of met je pinpas betalen.

Bellen en internet

Telefoneren vaste telefoon

In de Verenigde Staten vind je op vele plaatsen publieke telefoons. In winkels, restaurants, benzinestations, hotels en op bijna elke hoek van de straat. Het systeem werkt wel anders dan in Nederland. Een publieke telefoon kun je gebruiken door middel van een telefoonkaart. Op deze kaart staat een PIN code. Deze code kras je open en toets je in na het bellen van het op de telefoonkaart vermelde nummer.

In een telefooncel kun je betalen met muntjes of je kunt gebruik maken van de ‘collect call’. Dat houdt in dat degene die je belt, betaalt. Je kunt ook betalen via de Americard (verkrijgbaar bij de ANWB). Deze kaart kun je opwaarderen met een creditcard. Je kunt ook kiezen voor de Global Calling Card, verkrijgbaar bij At&T.

Mobiel bellen

In de Verenigde Staten heb je te maken met een gsm-netwerk dat op een andere bandbreedte zit dan in Europa. In de Verenigde Staten is de frequentie 1900MHz, in Europa ligt deze tussen de 900 en 1800 MHz. Dat betekent dat je in de VS alleen mobiel kunt bellen als je een triple-band toestel hebt. Een triple-band toestel is een mobiele telefoon die in staat is om zelf de juiste bandbreedte te vinden.

Geen zorgen, bijna elke mobiele telefoon die je hebt gekocht in en/of na 2003, is een triple-band toestel. Op de verpakkingsdoos van de telefoon of in de handleiding kun je achterhalen of jouw mobiel een triple-band toestel is. Staat er ‘GSM 900, 1800 en 1900’, dan zit je goed. Mobiel bellen in de VS is relatief duur. Reken op belkosten van 1 a 2 euro per minuut. Bellen via internet kan daarom een goede oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan bellen/appen via Skype of WhatsApp via het wifi-netwerk van je hotel.

Internet

In de online wereld van vandaag de dag is het heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot het internet. Zeker in de Verenigde Staten. In hotels, restaurants, en internetcafés kun je vaak tegen betaling toegang krijgen tot het wifi-netwerk. Zelfs op de meeste campings is dat mogelijk. Alleen op de campings in nationale parken is geen wifi aanwezig.

Visum & inentingen

Wanneer je niet langer in de VS verblijft dan 90 dagen, heb je geen visum nodig. Je moet dan wel in het bezit zijn van een retourticket. Om langs de douane te komen, heb je echter wel een ESTA nodig, oftewel, een Electronische Reistoestemming. Dit is verplicht voor elke reiziger die minder dan 90 dagen in de Verenigde Staten verblijft. Een ESTA kun je gemakkelijk aanvragen bij Evisa application services via het internet. Je aanvraag moet goedgekeurd zijn, voordat je aan boord stapt van het vliegtuig. Je moet een aanvraag minimaal 72 uur van tevoren aanvragen. Wanneer je een rondreis door de Verenigde Staten wil maken, zijn inentingen niet nodig.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by : MoyanBrenn