Skip navigation MENU

Rondreis Arizona: the Grand Canyon State

Een rondreis door Arizona maken is synoniem aan het ontdekken van fascinerende natuurgebieden, duizelingwekkende hoogten, eeuwenoude geschiedenis en natuurlijk de geliefde Grand Canyon. Het uitgestrekte Arizona grenst aan de staten Californië, Nevada, Utah, Colorado, New Mexico en aan het land Mexico. De staat komt qua grootte op de zesde plek van de VS en maakt deel uit van de Four Corner States, een punt waar vier staten bij elkaar komen. Vanwege alle prachtige bezienswaardigheden is het maken van een rondreis door Arizona zeker de moeite waard.

Vakanties Grand Canyon

Kras biedt scherp geprijsde vakanties en rondreizen aan naar meer dan honderd landen. Ook naar de VS! Bekijk het aanbod aan reizen voor de Grand Canyon in Arizona.

Bekijk aanbod Kras

Steden

De hoofdstad en grootste stad van Arizona is Phoenix. Deze bruisende stad mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door Arizona. Phoenix is het middelpunt van het grootstedelijk gebied en ligt in de ‘Valley of the Sun’. Phoenix is een geliefde vakantiebestemming door het heerlijke klimaat. Er zijn dan ook veel luxueuze hotels en resorts in de stad te vinden. De meest populaire activiteit in Phoenix is golf, gevolgd door een bezoekje aan de Phoenix Botanical Gardens. Door het schitterende natuurschoon waarmee de stad omgeven is, zijn uitstapjes naar nationale parken en natuurgebieden erg in trek. Andere mooie steden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je rondreis door Arizona zijn Tucson en Flagstaff.

Natuur

De adembenemende The Wave, rondreis Arizonanatuur in Arizona kent veel extremen. Het grootste gedeelte van Arizona bestaat uit woestijn en bergen, waaronder uitlopers van de bekende Rocky Mountains. Wanneer je een rondreis door Arizona maakt, kan je niet om deze indrukwekkende bergketen heen. Het hoogste punt van de staat is Humphreys Peak van 3851 meter hoog. In het noorden van de staat zijn veel naaldbossen en ravijnen te vinden, een fascinerend contrast met de woestijngebieden in de rest van Arizona. In het noorden, bij Four Corners, ligt het Colorado Plateau. Vanaf deze majestueuze bergvlakte heb je een schitterend uitzicht over de omgeving: de oranje rotsen, enorme diepten en bijzondere rotsformaties liggen aan je voeten.

Naast het Colorado Plateau heeft de extreme natuur je nog meer te bieden tijdens je rondreis door Arizona: de Grand Canyon. Dit kleurrijke ravijn van meer dan 1.800 meter diep, 446 kilometer lang en tot wel 29 kilometer breed is een must-visit tijdens je rondreis. Niet voor niets is dit prachtige natuurgebied een van de zeven wereldwonderen. Door de Grand Canyon loopt de Colorado Rivier, die al duizenden jaren de bijzondere vormen en diepten in het gesteente uitslijt. Een bezoek aan de Grand Canyon tijdens je rondreis door Arizona is een ervaring om nooit te vergeten!

Andere natuurwonderen die een diepe indruk zullen achterlaten zijn de Barringer Meteoriet Krater, waarschijnlijk de grootste inslagkrater op aarde, en de Painted Desert, waar het licht door een adembenemend kleurenspel de woestijn voor je ogen ‘verft’ in allerlei kleuren. Ook Monument Valley mag niet ontbreken tijdens je rondreis. Hier zijn de bekende, woeste rotsformaties in de woestijn te vinden die veel gebruikt werden als decor in Westernfilms. Ten slotte is een bezoekje aan The Wave is meer dan de moeite waard, hier vind je kunstig uitgesleten vormen in het woestijnzand. Ze zijn zo kleurrijk en prachtig gevormd dat je haast niet kunt geloven dat dit door de natuur gemaakt is.

Cultuur

Wanneer je tijdens je rondreis door Arizona de steden van deze staat bezoekt, zul je merken dat de bevolking erg divers is. Er zijn veel nationaliteiten in de staat te vinden. De grootste groepen bestaan uit blanke Amerikanen, Latijnse Amerikanen en Afrikaanse Amerikanen. Door de grote immigratie in het verleden, onder andere door het vele koper dat in Arizona gewonnen werd, is de bevolking erg kleurrijk. Het grootste gedeelte van Arizona’s inwoners spreekt Spaans of Navajo. Het grootste gedeelte van de bevolking is katholiek, gevolgd door het Momornisme.

Native Art, rondreis ArizonaNaast deze immigranten is er nog een belangrijke bevolkingsgroep: de Navajo-Indianen. Deze Indianen leven in de reservaten, die ongeveer een kwart van de staat beslaan. De invloed van deze Indianen en hun voorouders is vandaag de dag duidelijk merkbaar in de cultuur en uitingen van de stad. Zo is Arizona het centrum van de ‘Native American Art’, kunst die door de Indianen gemaakt is. Van over de hele wereld komen mensen om de eeuwenoude muurschilderingen, handwerk en andere kunstvoorwerpen van de Indianen te bewonderen.

Klimaat

Het klimaat in Arizona verschilt plaatselijk door de grootte van de staat en de natuurlijke omstandigheden. Het overgrote deel kent het woestijnklimaat, wat zorgt voor hete zomers en koude winters. In het noorden is dit klimaat nog extremer, wat ’s winters zorgt voor een dikke laag sneeuw. ’s Zomers kan het daarentegen maar liefst 50 graden worden! Arizona heeft twee regenperiodes. In de winter komt de regen vanaf de Pacifische Oceaan en in de zomer door de moesson. De moesson gaat vaak gepaard met onweersbuien en heftige regenval, die regelmatig overstromingen veroorzaakt.

Rondreis door Arizona

Wanneer je een rondreis door Arizona maakt, zijn er veel Highways en U.S. routes die je langs de mooiste plekjes leiden. In sommige gedeeltes komen zo weinig bezoekers dat je tijdens je rondreis soms alleen door de woeste natuur rijdt, een unieke ervaring! Hieronder vind je een aantal van de mooiste wegen op een rijtje.

  • U.S. Route 10, Santa Monica – Jacksonville
  • U.S. Route 19, Nogales – Tucson
  • U.S. Route 40, Barstow – Wilmington
  • U.S. Route 60, Brenda – Virginia Beach
  • U.S. Route 66, Los Angeles – Chicago
  • U.S. Route 95, San Luis – Boundary County

Autorondreis West- en Midden Amerika

Bij de Jong Intra vakanties kun je een prachtige autorondreis door West- en Midden Amerika boeken. Tijdens deze reis bezoek je verschillende nationale parken, waaronder het Grand Canyon National Park in Arizona.

Bekijk aanbod De Jong Intra Vakanties

photo by: Taylor, Hibbard, Aeon