Skip navigation MENU

Citytrip Los Angeles

Altijd al een citytrip naar Los Angeles willen maken? Zeker doen! De bruisende stad Los Angeles is een van de mooiste highlights van West-Amerika. De stad staat bekend om het heerlijke klimaat en de trendsettercultuur op het gebied van mode, film, technologie en wetenschap. Los Angeles ligt in het zuiden van Californië en is de grootste stad van de staat. Na New York City is Los Angeles zelfs de grootste stad in Amerika! Kortom, een citytrip naar Los Angeles zal je al snel een onvergetelijke ervaring opleveren!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Citytrip Los Angeles – Sfeer

Sfeer Los AngelesWanneer je een citytrip naar Los Angeles maakt, voel je de diversiteit en de energie die in de stad hangt. Alles is continue in beweging en straalt creativiteit, kleur en vrijheid uit. Dit is onder andere terug te zien in de vele kunstige gebouwen in de door bergen omringde stad. Er zijn wolkenkrabbers die tot in de hemel lijken te reiken, zoals de schitterende U.S. Bank Tower, maar ook lage, landelijke gebouwen met veel sfeer. Dit alles leidt tot een interessante mix en veel bezienswaardigheden.

Naast het uiterlijk van de stad is ook de bevolking erg divers. Ongeveer een kwart van de bevolking is blank, zo’n 45% is latino/hispanic en 15% heeft een Aziatische achtergrond. Hierdoor zijn er ook veel religies in Los Angeles. Het jodendom, de katholieke kerk en het boeddhisme hebben de meeste aanhangers. Verder is in Los Angeles duidelijk te merken dat je je in het centrum van de filmindustrie bevindt. Vooral langs Hollywood Boulevard ervaar je tijdens je citytrip naar Los Angeles het ‘glamourous’ gevoel.

Bezienswaardigheden

In het altijd bedrijvige Los Angeles is ontzettend veel te zien. Naast bekende, indrukwekkende gebouwen zoals TCL Chinese Theatre en Walt Disney Concert Hall is er nog veel meer te ontdekken. Lees hier wat je niet mag missen tijdens je citytrip naar Los Angeles!

  • Strand.In het zonnige LA is een dagje strand een geweldige ervaring! Naast lekker ontspannen op populaire stranden als Santa Monica en Malibu ontdek je veel van de cultuur. Vooral op modegebied kijk je langs deze stranden je ogen uit.
  • Getty Center. Wil je genieten van een schitterend uitzicht over LA? Dan moet je bij het Getty Center zijn. Getty Center hoort bij het Getty Museum en biedt naast uitzichten ook prachtige tuinen en architectuur.
  • Hollywood Los AngelesHollywood. Hollywood moet je gezien hebben tijdens je citytrip naar Los Angeles! Hollywood is het bruisende centrum van de filmindustrie en kunsten. Loop langs de schitterende Hollywood Boulevard, ontdek de namen van beroemdheden in de Walk of Fame en bezoek de winkeltjes en restaurants aan Sunset Strip.
  • Beverly Hills. Een ander bekend gedeelte van Los Angeles is Beverly Hills, waar veel beroemdheden wonen. In deze wijk, die in veel films en series is te zien, staan schitterende huizen, mooie winkelcentra en chique restaurants.
  • LACMA. Het Los Angeles County Museum of Art is een must-visit! In dit museum zijn meer dan 100.000 kunstwerken te vinden uit alle delen van de wereld. Kunstliefhebbers kunnen in het LACMA hun hart ophalen!

Routes

Los Angeles is makkelijk te bereiken tijdens je rondreis door West-Amerika. In en rondom de stad ligt een groot snelwegennetwerk, bestaande uit zogenaamde freeways. Tijdens je citytrip naar Los Angeles zul je ontdekken dat LA een drukke stad is. Het stedelijk gebied van LA heeft de grootste autodichtheid van de VS, in de stad is het dus erg druk. Daarom kan het ook handig zijn om gebruik te maken van de metro en bussen, zeker voor minder ervaren chauffeurs. Een taxi nemen kan ook, al zijn die vaak wat duurder. Hieronder vind je een aantal wegen die je naar LA brengen én waarop je onderweg kan genieten van een prachtige omgeving!

  • Highway 1, Dana Point – Leggett
  • Highway 101, Los Angeles – Olympia
  • U.S. Route 66, Los Angeles – Chicago
  • Interstate 15, Los Angeles – Las Vegas

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Suzuki, Lebreton