Skip navigation MENU

Rondreis Rocky Mountains

Een rondreis door de Rocky Mountains De Rocky Mountains zijn waarschijnlijk een de bekendste gebergtes ter wereld. Dit gebergte is wel 4800 kilometer lang en strekt zich uit van Alaska tot New Mexico in de Verenigde Staten.

In dit hooggebergte vind je verschillende prachtige nationale parken en belangrijke plaatsen, zoals Denver, Aspen, Yellowstone National Park in Wyoming, Glacier National Park in Montana en Rocky Mountain National Park in Colorado. Wanneer je een grote natuurliefhebber bent, is het zeker een aanrader om een rondreis door de Rocky Mountains te maken!

Rondreis door Rocky Mountains maken?

Rondreis door Rocky Mountains

Het Rocky Mountains gebergte is een het perfect gebied voor een wandel-, fiets- of visvakantie. Kamperen in een van de nationale parken in dit gebied behoort ook tot de mogelijkheden. Veel mensen trekken naar de Canadese Rocky Mountains, maar de natuur van dit gebied in de Verenigde Staten is minstens net zo mooi. In de winter kun je hier zelfs skiën! Een rondreis maken door de Rocky Mountains is dus een bijzonder goed idee.

Waar moet je zijn?

Zoals we hierboven al vermeld hebben, is het Rocky Mountains hooggebergte een groot gebied. Wanneer je een rondreis door de VS gaat maken, is het daarom goed om te weten wat de mooiste plekjes zijn binnen dit hooggebergte. Lees hier welke plekken in dit gebied je het beste kunt bezoeken tijdens je rondreis.

Glacier National Park

Glacier National Park staat geheel in het teken van gletsjers. Je vind hier wel vierhonderd gletsjers en een aantal kristalheldere meren. De ruige bergen en het warme, vochtige klimaat vormen een perfecte leefomgeving voor zeldzame dieren, waaronder de berggeit, grizzlybeer en bergkariboe. Daarbij is het Glacier National Park rijk aan steile bergen en smalle valleien. Hierdoor zijn er meer uitdagende dan makkelijke wandelroutes.

Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park bestaat sinds 1872 en is het oudste nationale park ter wereld. Het park is beroemd vanwege de unieke concentratie van warmtebronnen, maar het is ook het huis van de grizzlybeer, grijze wolf en de bizon. Hier kun je makkelijk een paar dagen vullen met rondrijden, hiken, en genieten van de prachtige natuur.

Rocky Mountains National Park

Het Rocky Mountain National Park heeft verschillende gezichten. De oostkant is relatief droog en wordt gekenmerkt door besneeuwde spitse bergtoppen en door gletsjers uitgesleten dalen. De westkant bestaat uit groene wouden en natte graslanden. De Trail Ridge Road verbindt de ingangen in het westen (Grand Lake) en oosten (Estes) met elkaar. Deze 77 kilometer lange weg is een van de hoogst gelegen geasfalteerde wegen in de Verenigde Staten. Onderweg heb je fantastische uitzichten. In verband met zware sneeuwval is de weg alleen geopend in de zomermaanden (de tweede helft van mei tot eind oktober).

Pikes Peak

Pikes Peak is een berg Rocky Mountains hooggebergte, in de buurt van Colorado Springs, Colorado, met een hoogte van 4301 meter. Jaarlijks worden er hardloopmarathons naar de top en terug georganiseerd. Het vergt wel enige moed om de Pikes Peak te beklimmen, ook met de auto. Er gaat ook een locomotief naar de top.

Het is aan te raden om een auto te huren wanneer je een rondreis door de Rocky Mountains wil maken. Hierdoor kun je meerdere prachtige parken bezoeken in dit hooggebergte.

Skiën

Uitgekeken op de wintersportgebieden in Europa en/of op zoek naar unieke wintersportlocatie? Dan ben je bij de Rocky Mountains aan het juiste adres. De sneeuw in de staten Wyoming en Utah is van goede kwaliteit. Beavercreek en Vail Village in Colorado zijn de mooiste skigebieden, vanwege de goede service. Vail Villiage staat in de top 5 skigebieden van de wereld en je kunt hier iets voordeliger skiën dan in Beavercreek.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo: Vance, Mav, Brown, Thornhill