Skip navigation MENU

Cruise Amerika

Altijd al naar ‘The States’ willen gaan? Wil je de skyline van New York zien, Miami Beach en de Bahamas? Of ga je liever naar de Caraïben? Met een cruise Amerika kan het allemaal.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een cruise. Genieten op een schip met alle faciliteiten, een eigen kamer, en ondertussen ontdek je steeds nieuwe plekken en steden! Lees hier alles over de populaire combinaties van een cruise naar Amerika, en de verschillende rederijen en schepen.

wereldkaart

Kies je cruise naar de westkust van Amerika

Bij Cruisetravel heb je een enorm aanbod. Kies de aanleghavens die je wilt bezoeken tijdens je cruise en bekijk de mogelijkheden!

Cruise naar de westkust van Amerika

Een cruise langs de westkust van Amerika is populair! Tijdens deze cruise ontdek je de ruige kustlijn en de grote steden zoals Los Angeles, San Francisco en San Diego. Het grote voordeel van reizen in het zonnige Californië is het weer. Het is er warm en zonnig in het voor- en najaar, in de zomer is het écht warm, en de winters zijn mild.

Nadat je bruin bent van het Californische zonnetje vaart het cruiseschip door. Kies uit een combinatie met Canada, zodat je walvissen kunt spotten in Vancouver. Of ga door naar het swingende Zuid-Amerika, en ontdek Peru, Costa Rica of Mexico. Voor een echte cultuurshock met Californië reis je door naar Japan! Of hou het wat dichter bij de de westkust, en ontdek het woeste en koude Alaska.

Een cruise van Nederland naar Amerika

Een cruise vanuit Nederland, waar je opstapt in de haven van Amsterdam of Rotterdam is zeldzaam. De meeste cruises naar Amerika starten ook in Amerika, of een dichtbij liggend land. Wil je toch graag opstappen in Nederland, kijk dan naar de langere wereldcruises. Die gaan vaak wel vanaf Nederland.

Cruise Amerika combinaties

Een cruise Amerika bestaat uit veel verschillende combinaties. Populair zijn de cruises naar de westkust van Amerika, zodat je Los Angeles en San Diego kunt ontdekken. Daarnaast is een cruise naar New York en Miami populair, de oostkust van Amerika. Naast ‘The States’ kan je ook kiezen voor andere combinaties in Amerika, zoals Canada en de Caraïben. Veelvoorkomende mogelijkheden zijn:

Verenigde Staten

Een cruise in de Verenigde Staten kan twee kanten opgaan, naar de westkust of naar de oostkust. Aan de westkust vind je zonnig Californië, met beroemde steden als Los Angeles en San Francisco. Aan de oostkust vind je Florida, waar je heerlijk kunt zonnen op Miami Beach. Daarna moet je ook even langs the big apple, New York City. Bekijk Central Park, Fifth Avenue en Times Square tijdens je cruise Amerika!

Caraïben

Op zoek naar witte stranden en helderblauw water? Dan moet je naar de Caraïben. Bijvoorbeeld in Jamaica, waar je stopt om de prachtige flora en fauna te bekijken, de schitterende watervallen en de relaxte ‘vibe’ voelt. In Mexico proef je een authentieke tortilla of taco, en bezoek je de imposante ruïnes in Tulum. En als je er dan toch bent, maak je ook een tussenstop in een van de heerlijke eilandjes van de Bahama’s.

Canada

Een hele andere wereld vind je in Canada. Bezoek de hippe wereldstad Vancouver, en spot onderweg orka’s en andere walvissen. Ook in de knusse stad Victoria wordt aangelegd, waar je de Engelse bouwstijl terug kan vinden in het oude stadsdeel. Door naar Quebec bewonder je juist weer de Franse bouwstijl.

Cruisetravel

Cruisetravel heeft het grootste (online) aanbod aan cruises, wereldwijd. Cruisetravel is al meer dan 30 jaar cruisespecialist. Wil je graag een Nederlandstalige gids? Kies dan voor de rederij ‘Holland America Line’. Wanneer genoeg mensen zich hebben aangemeld voor deze cruise, wijst Cruisetravel een Nederlandstalige gids toe.

Populaire rederijen voor een cruise naar Amerika

Naast de bestemming is de rederij die je kiest, en het schip ook belangrijk (en leuk!) om te kiezen. De ene rederij is de andere namelijk niet, er zitten veel verschillen tussen. Lees hier waarom je voor welke rederij moet kiezen!

Holland America lijn

Deze van oorsprong Hollandse rederij vervoert jaarlijks meer dan 800.000 passagiers. Met hun 125 jaar aan ervaring maken zij hun cruises tot een fantastische ervaring. Kies je voor een cruise met de Koningsdam of de Nieuw Statendam dan heb je een van de nieuwere schepen gekozen. Deze schepen alleen al zijn de moeite waard!

Dineer in een van de mooie zalen, ga naar het theater, het casino de pianobar.. En voor de kinderen is er een speciale hal, zodat zij zich ook geen moment hoeven te vervelen. Het eten en drinken aan boord is trouwens ook noemenswaardig, de menu’s worden gemaakt door top chefs.

MSC cruises

Op zoek naar een ultramodern schip tijdens je cruise? Dan moet je kiezen voor MSC cruises. Ze kiezen bewust voor een moderne vloot. MSC cruises is trouwens mediterraans, wat een gezellige sfeer aan boord met zich mee brengt.

Belangrijkst bij MSC cruises is de interactie met de gast. Dat betekent dan ook dat je veel gezellige activiteiten en evenementen aan boord hebt. Oktoberfest, ballroom orkesten, spelquizzen, je vindt het allemaal aan boord van een MSC schip. Voor de kinderen wordt ook van alles georganiseerd, ook zij zullen zich geen moment vervelen!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders