Skip navigation MENU

Highlights Oost-Amerika

Wanneer je een rondreis door het oosten van de VS gaat maken, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de mooiste dingen gezien hebt. Oost-Amerika staat vooral bekend om de rijke historie, maar de oostkust heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Bekende highlights zijn New York City, Times Square, Miami en de Niagarawatervallen. Maar de oostkust kent ook een paar minder bekende (maar niet minder mooie!) highlights!

Mooiste highlights Oost-Amerika

  • Acadia National Park. Minder bekend dan andere grote nationale parken in de VS, maar zeker een bezoek waard. De natuur is hier prachtig. Ook vind je heel verschillende stranden, dus ook strandliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt overnachten in Bar Harbor en het maken van een walvissafari behoort in dit park ook tot de mogelijkheden. Het is in onze ogen een van de mooiste highlights van Oost-Amerika.
  • Ben and Jerry’s ijsfabriek. De meeste mensen zijn wel bekend het heerlijke ijs van Ben and Jerry’s. De fabriek vind je in Waterbury (Vermont). Het is echt leuk om aan deze fabriek een bezoek te brengen. Je krijgt een rondleiding en als je geluk hebt draait de fabriek dan ook. Na afloop krijg je natuurlijk een heerlijke beker met ijs.
  • White Mountain National Forest. Dit prachtige nationale park ligt vlak bij de stad Boston. White Mountain National Forest heeft voor alle natuurliefhebbers wel iets te bieden: Uitgestrekte bossen, prachtige heuvels en imponerende bergtoppen. Dit nationale park wordt vooral in de herfst veel bezocht, vanwege de mooie herfstkleuren. Absoluut één van de highlights van Oost-Amerika die je gezien moét hebben.
  • Freedom Trail, Boston.Freedom trail Wil je een goed beeld krijgen van Boston? Loop dan de Freedom Trail. De route door deze stad wordt aangegeven door een lijn van rode stenen op de stoep. Het is een route van 4 kilometer lang en tijdens de wandeling kom je verschillende prachtige bezienswaardigheden tegen. Al deze bezienswaardigheden staan in het teken van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Het is mogelijk om deze route met een gids af te leggen.
  • Walvissafari’s in Provincetown. Altijd al walvissen willen zien? Dat kan in Provincetown, een plaatst langs de oostkust in Massachusetts. Een fantastische ervaring die je niet snel zal vergeten.
  • Mark Twain House in Hartford. Het Mark Twain House and Museum in Hartford, Connecticut, was het huis van Samuel Langhorne Clemens, auteur Mark Twain. Het is een leuke locatie om alles te leren over deze man, het tijdperk waarin hij leefde en natuurlijk over zijn werk.
  • Central Park. Misschien wel het beroemdste park van de wereld. Je vindt dit park in Manhattan, New York City. Het park trekt elk jaar wel 25 miljoen bezoekers! Voor veel mensen is dit een plek van rust, wanneer ze even aan de drukte van de stad willen ontsnappen.
  • Eastern State Penitentiary. Niet veel mensen hebben hier van gehoord, maar het is een prachtige bezienswaardigheid. Eastern State Penitentiary is een gevangenis in Philadelphia. Maffiabaas Al Capone was een van de bekendste gevangenen. Je kunt door de gevangenis heen lopen en je krijgt tekst en uitleg via een audioset.
  • Charleston. Charleston is de oudste stad in South Carolina. En ook de op één na grootste. Voor de mensen die gek zijn op geschiedenis en architectuur, is deze plaats meer dan een bezoek waard. Het lijkt niet op de andere grote steden in VS, zoals New York City. Je komt hier geen skyscrapers tegen. Het is een hele sfeervolle stad met een leuk centrum. Wij raden aan om er zeker eens langs te gaan.

Bezienswaardigheden bekijken zonder rij?

Bij Guide & Go bestel je gemakkelijk van tevoren tickets voor de mooiste bezienswaardigheden in Los Angeles, Miami, Orlando en New York City.

photo by: Buchanan