Skip navigation MENU

Rondreis VS westkust

Voor veel mensen is het maken van een rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten een lang gekoesterde droom. Vooral de schitterende nationale parken in dit gebied trekken veel toeristen aan. En dat is ook niet zo gek. De imponerende natuur is erg indrukwekkend.

Een rondreis langs de westkust van de VS staat daarom vooral in het teken van: de gigantische bomen in Sequoia, de Grand Canyon, de rotsformaties van Bryce en Zion, de beren van Yosemite en de geisers van Yellowstone. Je kunt je rondreis langs de westkust van de VS invullen zoals jezelf wilt. Of je nu voor de eerste keer naar de westkust van de Verenigde Staten komt, of de vijfde keer, je raakt nooit uitgekeken.

Rondreis VS westkust – voor ieder wat wils

Een rondreis langs de westkust van de VS, kun je op verschillende manieren invullen. Je kunt bijvoorbeeld in je eentje een rondreis maken, met een partner of met een groep. Je kunt ook een rondreis maken met je gezin. Dat hoeft niet extra duur te zijn. Kinderen tot 16 of 18 jaar mogen bijvoorbeeld vaak gratis op een hotelkamer verblijven bij twee volwassenen. Dat kan bij een lange rondreis al heel veel geld schelen.

Autoreizen en camperreizen zijn erg populair wanneer mensen een rondreis willen maken langs de westkust van de VS. Deze reizen kun je zelf organiseren, maar je kunt bijvoorbeeld ook een volledig verzorgde camperreis boeken. Bij zo’n reis kun je van tevoren kamperplaatsen reserveren. In de zomer is dat zeker een voordeel, want dan zijn er veel toeristen te vinden in de Verenigde Staten. Verder leent de westkust van de VS zich ook uitstekend voor een fietsvakantie, een jongerenreis en een fly drive vakantie. Daarbij kun je ervoor kiezen om een volledig verzorgde rondreis te boeken of om zelf je route uit te stippelen.

Mooiste plekken westkust VS

Wanneer je een rondreis gaat maken lang de westkust van de VS, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de mooiste plekjes gezien hebt. Dit zijn de mooiste plekken van de westkust van de Verenigde Staten.

1. Californië

Een van de mooiste plekken langs de westkust van de VS is ongetwijfeld de staat Californië. Californië kenmerkt zich onder andere door goudkleurige stranden, spooksteden, prachtige wijnstreken, gigantische bergen en hele grote bomen. Daarnaast vind je hier ook uitgestrekte woestijnen, zoals Death Valley, en vruchtbare grond, zoals in het nationaal park Yosemite.

In dit park vind je niet alleen grote stukken graniet, grote bomen en mooie dieren, maar ook de hoogste watervallen ter wereld. Minder bekende natuurgebieden die je tijdens je rondreis langs de westkust van de VS echt gezien moet hebben, zijn de Alabama Hills, het Sequoia National Park en Kings Canyon. En natuurlijk is een bezoekje aan de grote steden van dit gebied, San Francisco en Los Angeles, de moeite meer dan de moeite waard.

2. Washington

Minder bekend maar niet minder geliefd onder natuurliefhebbers is de staat Washington. Je vindt hier drie nationale parken die veel verschillende natuurschatten laten zien, zoals watervallen, gletsjers en bergen. Daarnaast staat deze staat ook bekend om de wijnboerderijen en om de verscheidenheid aan outdooractiviteiten die je hier kunt ondernemen. Denk hierbij aan wandelen, kajakken, raften en mountainbiken.

3. Oregon

Oregon is een vrij onbekende staat onder toeristen. Onterecht, want je kunt hier genieten van een prachtig landschap. De kust van Oregon kenmerkt zich door prachtige zandstranden en charmante kustplaatsjes. Je kunt prachtige boottochten maken op de Columbia rivier, tussen de indrukwekkende kliffen, en je kunt hier ook prima vissen, wandelen en mountainbiken. Oregon is dus zeker een bezoek waard tijdens je rondreis langs de westkust van de VS wanneer je wel van wat beweging houdt.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: tsaiproject