Skip navigation MENU

Druipsteengrotten van Carlsbad Caverns

Bezoek je tijdens je rondreis door West-Amerika de Carlsbad Caverns? Bereid je dan vast voor op een betoverende ervaring! In dit bijzondere nationale park, gelegen in het zuidoosten van New-Mexico, sta je onder én boven de grond versteld van bijzondere natuurverschijnselen. Enorme grotten, indrukwekkende druipsteenformaties en een onverwacht kleurrijke woestijn maken een bezoek aan Carlsbad Caverns onvergetelijk!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Flora en fauna

De Carlsbad Cavers liggen in de Guadelupe Mountains en bestaan uit ongeveer 120 grotten, het is een van de meest uitgestrekte stelsels ter wereld! Niet al deze grotten zijn toegankelijk, maar de mooiste zijn opengesteld voor publiek. Zo kun je de grotten Spider Cave, Slaughter Canyon en Big Room, een enorme ruimte van 1200 meter hoog, bezoeken. Deze grotten zijn ontstaan door zwavelzuur dat het plaatselijke kalksteen aantastte. Dit liet allerlei bijzondere grotten, stalagmieten (pilaren) en stalactieten (pegels aan het plafond) achter.

Vleermuizen

Het nationale park staat bekend om de vele vleermuizen die er leven, waaronder de Mexicaanse vleermuis. In oktober vliegen de vleermuizen ’s avonds in enorme groepen naar buiten, wat een prachtig gezicht geeft! Tijdens je ontdekkingstocht door het park en de grotten kom je steeds weer verrassingen tegen: kleurrijke begroeiing, een ontmoeting met een van de vele dieren die er leven of fascinerende rotsformaties die tot je verbeelding spreken.

Unieke natuurelementen

Ook boven de grond is er veel te zien. Diepe kloven, bloeiende cactussen en woeste, uitgestrekte velden vormen een prachtig schouwspel om je heen. Doordat het Carlsbad Caverns Nationaal Park in de bergen en de Chihuahuan-woestijn ligt, is de natuur erg uniek en afwisselend. Wanneer je goed oplet, spot je misschien wel een lynx, poema, slang of een halsbandpekari, een klein varkentje.

Bezienswaardigheden

In en boven de druipsteengrotten is veel te zien. De vele grotten en andere natuurverschijnselen zijn haast niet te tellen. Daarom vind je hier de mooiste bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je rondreis!

  • Rattlesnake Springs. In het midden van de droge Chihuahuan-woestijn ligt de groene oase van Rattlesnake Springs. Bij deze welkome waterbron kun je heerlijk uitrusten en genieten van de omgeving. Er komen veel dieren zoals vogels, vlinders en wasberen voor rond de oase, dus houd je camera in de aanslag.
  • Slaughter Canyon en Spider Cave. Deze twee grotten horen bij de mooiste in Carlsbad Caverns en zijn toegankelijk voor publiek. De mysterieuze grotten zijn prachtig belicht en ideaal voor degenen die het grottenstelsel willen verkennen. Van de schitterende druipsteenformaties raak je gegarandeerd onder de indruk!
  • King’s Palace. Wanneer je meegaat met een tour die je de King’s Palace-grot laat zien, kijk je gegarandeerd je ogen uit. Tijdens de tocht bezoek je verschillende ruimtes zoals de Queen’s Chamber en het prachtige Veiled Statue (besluierd standbeeld), waar een stalagmiet en een stalacties vervlochten zijn.
  • Left Hand Tunnel, Hall of the White Giant en Lower Cave. Wanneer je zoveel mogelijk natuurschoon wilt ontdekken, zijn deze drie grotten een must-see! Deze grotten zijn niet overal verlicht, soms erg smal en diep. Voor echte avonturiers met een goede conditie zijn deze indrukwekkende grotten de moeite waard.

Activiteiten

In Carlsbad Caverns is zoveel te doen en te ontdekken dat je soms niet genoeg hebt aan één dag. Daarom kamperen veel toeristen in het park. Op aangewezen plaatsen maak je op deze manier op een speciale manier kennis met de natuur. Ook wandeltochten zijn erg populair onder bezoekers. De Rattlesnake Canyon Trail en Juniper Ridge Trail leiden je langs de mooiste plekjes in de omgeving.

Wanneer je de bovenstaande grotten wilt ontdekken, kan je zelf gaan verkennen of met een tour meegaan. Er worden begeleide tours verzorgd in de meeste grotten, waaronder de grotten van King’s Palace, Slaughter Canyon en Spider Cave. Routes die je alleen mag lopen zijn de Natural Entrace Tour en de Big Room Tour.

Routes

Wanneer je tijdens je rondreis door de VS Carlsbad Caverns wilt bezoeken, kun je verschillende wegen nemen. Al voor je arriveer, kun je genieten van de prachtige omgeving in New Mexico. Onderstaande grote wegen leiden je richting (soms met een afslag) het nationale park:

  • U.S. Route 62, El Paso – Niagara Falls
  • U.S. Route 66, Los Angeles – Chicago
  • U.S. Route 180, Grand Canyon – Hudson Oaks
  • Interstate 40, Barstow – Wilmington

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Ricraider, Marshman, benson