Skip navigation MENU

Steden

In de Verenigde Staten vind je een aantal grote metropolen. Deze metropolen trekken jaarlijks veel toeristen aan. En dat is niet gek. De steden in de Verenigde Staten zijn werkelijk prachtig. Van mooie, groene parken tot grote skyscrapers en van leuke kleine boetiekjes tot gigantische winkelcentra, in de steden van de Verenigde Staten vind je het allemaal. De belangrijkste steden voor de VS zijn: New York City, Los Angeles, Chicago, Washington D.C., San Francisco, Philadelphia, Boston, Houston en Las Vegas.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

New York City

GroepsreisNew York City is de grootste en dichtstbevolkte stad van de Verenigde Staten. Er wonen meer dan 8,5 miljoen mensen, verspreid over een gebied van ongeveer 790 km2. Inclusief nabijgelegen stedelijke gebieden en voorsteden, telt de metropool wel 22 miljoen inwoners. De stad ligt langs de oostkust van het land en is verdeeld in vijf stadsdelen: Brooklyn, Manhattan, Queens, Staten Island en The Bronx. New York City is een van de belangrijkste wereldsteden vanwege haar grote rol in onderwijs, financiën, handel, media, PR, mode en kunst. Het Vrijheidsbeeld, Wall Street en de Empire State Building zijn enkele bezienswaardigheden van deze stad die veel toeristen trekken.

Los Angeles

Los Angeles, rondreis door West-Amerika, LA, VS, highlight, HollywoodAan de andere kant van het land ligt Los Angeles, of eigenlijk, de City of Los Angeles. Veel mensen korten de naam af tot L.A. Het is de grootste stad langs de westkust van de VS. Los Angeles heeft als bijnaam ‘The City of Angels’, oftewel, Stad der Engelen. In de stad wonen ongeveer 4 miljoen mensen, in de metropool (dus inclusief nabijgelegen stedelijke gebieden en voorsteden) bijna 18 miljoen.

Daarmee is Los Angeles wel de op één grootste stad van de Verenigde Staten. Los Angeles is dé filmstad van Amerika. In Hollywood worden jaarlijks veel films opgenomen. De meeste bezienswaardigheden hebben betrekking tot de entertainmentsector. Enkele dingen die je gezien moét hebben in L.A. zijn de Walt Disney Concert Hall, Hollywood Boulevard, Getty Center en TCL Chinese Theatre.

Chicago

ChicagoChicago ligt in de staat Illinois. De stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners, de metropool 9 miljoen. Het is de op twee na grootste metropool van de VS. De stad grenst aan het Michiganmeer en ligt vlak bij Springfield, de hoofdstad van Illinois. Chicago heeft als bijnaam ‘Windy City’, omdat vanaf het meer vaak een sterke wind door de stad waait. Nay Pier, het Milnnium Park en het Art Institute of Chicago zijn enkele mooie bezienswaardigheden van deze stad.

Philadelphia

PhiladelphiaPhiladelphia is de grootste stad van de staat Pennsylvania en ligt in het oosten van de VS. Philadelphia is niet zomaar een stad. Het is een belangrijke stad in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Philadelphia is ontstaan in 1681. Hier tekende men in 1776 de onafhankelijkheidsverklaring en Philadelphia is zelfs nog een tijdje de hoofdstad geweest van de VS! 10 jaar, van 1790 tot 1800.

‘Philly’ is de bijnaam van deze stad. Philadelphia is een Griekse naam en staat voor ‘broederliefde’. De stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en is daarmee zesde stad van de Verenigde Staten. Inclusief voorsteden e.d. wonen hier wel 6 miljoen mensen. Independence Hall, het Rodin Museum en de American Academy of Arts and Sciences zijn hier de bekendste bezienswaardigheden.

San Francisco

Citytrip San FranciscoDe stad San Francisco vind je in de staat Californië, dus langs de westkust van de VS. De stad telt plus minus 800.000 inwoners. Inclusief voorsteden heeft San Francisco wel 7,5 miljoen inwoners. San Francisco staat vooral bekend om de 43 heuvels waarop de stad gebouwd is. Andere bekende bezienswaardigheden en symbolen zijn de Transamerica Pyramid, kabeltrams, Golden Gate Bridge, de homowijk Castro en Alcatraz.

Washington D.C.

Washington, DcWashington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Dat is niet toevallig zo gegroeid. Voor de bouw van de stad lag dat al vast. Washington D.C. ligt niet in de staat Washington, zoals sommige mensen denken. Het ligt op de grens van de staten Virginia en Maryland. In deze stad neemt de politiek een belangrijke plek in. Je vindt hier onder andere het witte huis. Daarbij dankt Washington D.C. zijn naam aan de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. Naast het witte huis, zijn ook US Capitol, National Mall en Ford’s Theater en Petersen House. De stad telt ongeveer 650.000 inwoners, de metropool bijna 6 miljoen.

Boston

BostonBoston is de hoofdstad van de staat Massachusetts en ligt net boven New York City. Het wordt daarbij ook gezien als de hoofdstad van de regio New England. De stad telt ongeveer 620.000 inwoners, de metropool 7,5 miljoen. Boston is wellicht niet de grootste stad van de Verenigde Staten, maar wel de oudste en rijkste. Veel mensen en bedrijven houden zich hier bezig met hightechproducten, research, medische diensten, financiële diensten, onderwijs en verzekering. Volg door de stad het Freedom Trail, het pad waarmee je de mooiste bezienswaardigheden te zien krijgt, zoals het State House, de begraafplaats Old Granary en het Old South Meeting House.

Houston

HoustonHouston is de grootste stad van de staat Texas. Het is de op één na grootste stad van de Golfkust en daarnaast de op drie naar grootste stad van de VS. De stad Houston ligt in de Golf van Mexico en telt momenteel iets meer dan 2 miljoen inwoners. Inclusief de voorsteden e.d. telt Houston ongeveer 6 miljoen inwoners. Het aantal inwoners groeit langzaam maar zeker.

Las Vegas

Las Vegas, rondreis door West-Amerika, VS, Nevada, RouteLas Vegas ligt in de staat Nevada en telt ongeveer 580.000 inwoners. Dat is een stuk minder dan bovenstaande steden, maar deze stad is wel een belangrijke trekpleister voor toeristen. Het populaire Las Vegas, ook wel bekend als ‘entertainment capital of the world’ hoort bij de top van toeristische vakantiebestemmingen. Enkele bezienswaardigheden zijn de Flamingo garden, Shark Reef en Golden Nugget.

New Orleans

StadNew Orleans ligt in de staat Louisiana, waar naar schatting 391.006 mensen wonen. In 2005 werd deze stad getroffen door de orkaan Katrina, waarna de stad onleefbaar werd verklaard. Maar, de inwoners keerden terug en sinds enkele jaren is het weer een toeristische trekpleister. De cultuur maakt deze stad zo anders als de rest van Amerika, en daardoor erg populair. Lees hier meer over New Orleans.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Tiffany