Skip navigation MENU

Citytrip San Francisco

“If you’re going to San Francisco. Be sure to wear some flowers in your hair. If you are going to San Francisco. You’re gonna meet some gentle people there.”, zong Scott McKenzie in 1967 over “The Paris of the West.” Na al die jaren heeft deze wereldberoemde stad in Californië zijn flair nog niet verloren. Midden in het kloppende hart van de San Francisco Bay Area ligt de stad die bekend staat om zijn kleurrijke en diverse karakter. Lees hier waarom je absoluut eens een citytrip naar San Francisco moet maken!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Citytrip San Francisco – Sfeer

Wanneer je een citytrip naar San Francisco maakt, word je gegarandeerd verliefd op het iconsiche straatbeeld en de energieke sfeer die deze stad kenmerkt. Brede straten gevuld met traditionele kabeltrams, imposante pleinen en adembenemende constructies zoals de Golden Gate Bridge omringen je tijdens je bezoek. Elke straathoek is een bezienswaardigheid in deze levendige stad! Een paar kilometer buiten het centrum ligt de beroemde Fisherman’s Wharf. In deze oude zeeliedenbuurt kan je volop genieten van gezellige marktjes, sfeervolle cafés en een heuse zeeleeuwenkolonie.

Een gevarieerd stadsbeeld komt met een gevarieerde bevolking; De relaxte hippie-wijk Haight-Ashbury, het mystieke Chinatown en de grote homo-gemeenschap Castro District zijn hier het levende bewijs van. Verder zijn er de altijd vrolijke straatmuzikanten, die bijna op elke hoek van de weg te vinden zijn. Kortom, een sfeervollere stad ga je niet vinden tijdens je rondreis door West-Amerika! Heb je even genoeg van alle vriendelijke gezichten? Er zijn door de hele stad prachtige parken te vinden waar je tot rust kan komen.

Bezienswaardigheden

San Francisco is een attractie op zich, maar er zijn een paar bezienswaardigheden die extra de aandacht verdienen. Van het historische Fort Alcatraz tot de vele interessante musea, tijdens je citytrip door San Francisco kom je het allemaal tegen.

  • Fort Alcatraz. Eerst een militair fort, toen een zwaarbewaakte gevangenis en nu een beschermd gebied bomvol geschiedenis. Fort Alcatraz moet je absoluut gezien hebben.
  • Golden Gate bridge. Misschien wel het meest iconische beeld van de hele stad. Deze imposante brug verbindt San Francisco met Marin County. Met haar lengte van 2,7 kilometer is het een ideale fietsroute met prachtige uitzichten over de Stille Oceaan en de stad zelf.
  • City hall. Wie van een knap staaltje architectuur houdt, hoeft niet te stoppen bij de Golden Gate Bridge. Ook de City Hall is een prachtig bouwwerk met een rijke geschiedenis. Het gebouw is makkelijk te bereiken en is zowel vanbinnen als vanbuiten te bewonderen. Zeker een aanrader om hier eens een kijkje te nemen tijdens je citytrip naar San Francisco.
  • San Francisco Botanical GardenBotanical Garden. Ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Dit levende museum bevat meer dan 7500 verschillende soorten planten en bloemen, uitgestrekt over een ruime 22 hectare!
  • Fine Arts Museums. Ook voor kunst en cultuur kun je terecht in deze stad. De organisatie Fine Arts overkoepelt twee verschillende musea; M.H. de Young Memorial Museum in Golden Gate Park en Legion of Honor in Lincoln Park. Deze twee musea bieden een grote hoeveelheid aan verschillende soorten kunst.

Routes

Er zijn meerdere wegen die je kunt nemen om San Francisco binnen te komen. Het is echter niet aan te raden om een citytrip naar San Francisco te maken met de auto. In deze stad is het makkelijker en sneller om met het openbaar vervoer te reizen. Parkeren is er erg duur maar vooral een hele uitdaging in zo’n volle en bruisende stad. Je kunt de taxi nemen, maar deze zijn over het algemeen behoorlijk prijzig. Een creatieve oplossing hiervoor is carpoolen, meerijden met andere mensen. Er zijn verschillende mobiele apps voor carpooling, deze maken het mogelijk om oproepen te plaatsen en zo met elkaar mee te rijden.

Mocht je op een meer traditionele manier willen reizen, maak dan gebruik van het MUNI-netwerk. Dit zijn verschillende bussen, metro’s treinen en kabeltrams die door de hele stad rijden. Ook is er de BART, dit zijn sneltreinen die van de vliegvelden Oakland en San Francisco International naar het centrum rijden. Ga je toch liever met de auto, dan staan hieronder de wegen die je naar en door San Francisco leiden.

  • Interstate 80, Nevada – San Francisco
  • Interstate 280, San Jose – San Francisco
  • U.S. Route 101, Olympia – Los Angeles

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Tuxedo, Caulfield