Skip navigation MENU

Bestemmingen

De VS is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als China, maar heeft veel minder inwoners. In de Verenigde Staten woont slechts een vierde van het aantal inwoners in China. Het land is ingedeeld in 50 ongelijke stukken. Sommige staten zijn zo groot als een provincie in Nederland en andere driemaal zo groot dan Duitsland. Er valt daarom veel te zien in de VS. Bereid je daarom goed voor op je rondreis.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

De regio’s

Deze staten van de VS zijn gegroepeerd in regio’s. Dat zijn er in totaal 13. Elke regio is weer anders. Het weer, de cultuur, het aantal mensen en de natuur kunnen erg met elkaar verschillen. De regio’s ‘oostkust’, ‘Florida‘ en ‘Californië‘ zijn het meest geliefd onder de toeristen. Daar zijn dan ook veel bezienswaardigheden te vinden.

Maak kennis met de Verenigde Staten! (Onderdeel van Noord-Amerika)

Elke regio heeft dan ook zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Ontdek op deze website welke regio’s, staten en steden wat te bieden hebben. Zo kun je gemakkelijk bepalen wat je wilt zien en doen tijdens je rondreis door de Verenigde Staten. Op het kaartje hieronder kun je zien hoe de regio’s zijn opgedeeld. Gebruik het submenu links van deze pagina om meer te lezen over de staten, de steden en de nationale parken van de Verenigde Staten.

Regio's Verenigde Staten legenda-kaart-regios-vs