Skip navigation MENU

Treinreis door Amerika

Reizen met de trein heeft een groot voordeel: al het moois buiten bekijken zonder zelf te hoeven rijden! In Amerika zie je op deze manier steden, zoals New York met het prachtige Central Station en San Francisco. Maar nog mooier zijn de natuurgebieden die je doorkruist, zoals de Rockies, de Colorado rivier en de prachtige kust van Amerika.

Het mooie van Amerikaanse treinreizen zijn de treinen zelf. Er bestaan zelfs treinen die een glazen panorama dak hebben, en waar je de stoel zo kunt schuiven zodat je recht voor het raam zit. Die treinen zijn echt gemaakt voor prachtige uitzichten.

Groepsreis

Treinreis Fox

Met de treinreis van Fox reizen (onderdeel van ANWB) maak je een tocht langs de steden aan de Noord-Oostkust van Amerika. Van Washington DC naar Philadelphia, New York en Boston!

De mooiste treinreis door Amerika

Van San Francisco, de westkust van Amerika reis je naar New York in het Oosten! Onderweg kom je zoveel uiteenlopende mooie dingen tegen… Van San Francisco waar de trein bijna op water rijdt, naar het Sierra Nevada gebergte. Van de sneeuw in de bergtoppen kom je bij Donner Lake, waar de gids(!) het Donner Party verhaal verteld. Een legende uit 1846, waarbij een groep pioniers elkaar op aten om te overleven.

Door de woestijnen in Nevada, naar de mormonenstad Salt Lake City in Utah. Daarvandaan vervolgt de reis door Colorado naar Denver. Die treinreis is spectaculair, naast de Colorado rivier rijdt de trein door de diepe kloven van de Rocky Mountains naar de Great Plains, met steppes, prairies en graslanden. Daarna volgt de stad Denver, staten Nebraska, Iowa en Illonois. Vanuit Chicago worden de staten Indiana, Ohio en Pennsylvania doorkruist. Eindstation: New York!

Van Oost naar West Amerika – hoe doe je dat?

Naast een autorondreis, over de bekende route 66, kan je dus ook een treinreis maken! Deze reis kun je bij Amtrak, de Amerikaanse spoordienst boeken. Deze treinreis kun je al voor 200 dollar maken. Je kan ook een 15-dagen vrij reizen ticket kopen, waardoor je de tussenstops ook wat beter kunt bekijken! Dit kost tussen de 400 en 500 dollar.

 

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders