Skip navigation MENU

Rondreis Verenigde Staten

Ben je van plan om een rondreis te maken door de Verenigde Staten? Goed idee! De VS heeft iedere reiziger wat te bieden. In het dagelijkse leven krijg je al via films en televisie al veel van de Verenigde Staten te zien. Tijdens je rondreis door de VS zul je dan ook veel dingen herkennen. Een rondreis door de VS kun je op verschillende manieren maken. Het is de perfecte bestemming voor een autorondreis en camperreis! Zo zijn er genoeg hotels, is de infrastructuur van goede kwaliteit, kun je vrij gemakkelijk een auto huren en is er meer dan genoeg om te zien. Je kunt er voor kiezen om een volledig verzorgde reis te boeken of om zelf je route uit te stippelen.

Rondreis door de VS maken?

Onbegrensde mogelijkheden

Tijdens een rondreis door de Verenigde Staten kun je ongelooflijk veel zien en meemaken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de prachtige wereldsteden die je daar vindt. New York City, Las Vegas, Miami, Los Angeles en San Francisco zijn enorme toeristische trekpleisters. Ook kun je in de VS genieten van talloze natuurparken, zoals Yosemite National Park, Yellowstone National Park en natuurlijk de prachtige en o zo bekende Grand Canyon.

Verder kun je in dit land ook verschillende sporten beoefenen, zoals mountainbiken, kayakken, paardrijden en surfen. Vergeet trouwens niet om tijdens je rondreis door de Verenigde Staten te genieten van de prachtige natuur om je heen. Bergen, woestijnen en ravijnen zorgen voor een spectaculair landschap.

Het maken van een rondreis door de VS is een fantastische ervaring!

Rondreis Verenigde Staten met gezin

Een rondreis door de VS duur? Dat hoeft helemaal niet. Zeker niet wanneer je je bedenkt dat kinderen tot 16 of 18 jaar vaak gratis op een hotelkamer mogen verblijven bij twee volwassenen. Je kunt dus prima een rondreis door de Verenigde Staten maken met je kinderen. Als kers op de taart moet je natuurlijk echt een bezoek brengen aan het schitterende en gigantische attractiepark Disney World in Californië. Dat wordt zonder twijfel een fantastische vakantie! Ook zonder kinderen is het erg leuk om een bezoek te brengen aan dit magische pretpark.

Rondreis VS westkust

Wanneer je een rondreis door de Verenigde Staten gaat maken, moet je van tevoren goed nadenken over welk gebied je wilt verkennen. Rondreizen door de VS langs de westkust zijn erg populair. Dat komt met name door de prachtige nationale parken die je daar vindt. Maar ook de steden, de Grand Canyon, de rotsformaties van Bryce en Zion trekken veel mensen aan. Een rondreis langs de westkust begint vaak met het verkennen van San Francisco of Los Angeles.

Auto huren?

Huur je auto bij TUI Cars zonder eigen risico en geniet van je rondreis door Amerika!

Rondreis VS oostkust

Een rondreis door de VS langs de westkust is zeker een aanrader wanneer je een bezoek wil brengen aan de grote wereldsteden New York City, Washington D.C. en Boston. Vooral het brengen van een bezoek aan New York City is voor veel mensen een droom. Verder vind je hier ook de schitterende en alom bekende Niagara watervallen. Wanneer je overigens gek bent op de herfst en de herfstkleuren, dan is het zeker aan te raden om in dit jaargetijde een rondreis langs de oostkust van de VS te maken. De vele bomen waarvan het blad verkleurt, zorgen voor een waar kleurspektakel.

Rondreis Florida

Op zoek naar mooi weer? Maak dan een rondreis door Florida. Hier heb je maar liefst 300 dagen zon per jaar! Daarmee is het de ultieme vakantiebestemming. Je vindt hier talloze golfbanen, 1200 kilometer aan strand en verschillende nationale parken, zoals Everglades National Park. Ook Miami en Orlando zijn steden die je echt bezocht moet hebben. Je zult hier je ogen uitkijken.

Rondreis zuidelijke staten VS

Ben je gek op culturele activiteiten en wil je graag meer weten over de geschiedenis van de Verenigde Staten? Dan is een rondreis door de zuidelijke staten van de VS een aanrader. Hier kom je meer te weten over de burgeroorlog met het noorden. De slavernij is een onderwerp dat vaak terugkomt. Daarnaast staat in de zuidelijke staten ook de muziek centraal. Country muziek, jazz en blues zul je hier veel horen.

Reisgids en/of landkaart nodig?

photo by: Wolfgang