Skip navigation MENU

Nationale Parken VS

Vergeet even de grote steden van de Verenigde Staten. De echte schoonheid van dit land vind je terug in de nationale parken. Wanneer je een rondreis door de VS gaat maken, dan moet je écht een bezoek brengen aan één van de nationale parken. En je vindt er verscheidene in dit land. Op deze website laten we je de mooiste nationale parken zien.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Nationale parken Oost-Amerika

Ook al vind je in West-Amerika de meeste nationale parken, ook in het oosten van de VS vind je een aantal schitterende natuurparken. In de Staat Florida vind je bijvoorbeeld het Everglades National Park. De meeste mensen komen hier om alligators en Floridapanters te spotten. Het Everglades National Park is verklaard tot bedreigd werelderfgoed. Het wordt vaak geteisterd door branden, droogte of juist wateroverlast.

Een ander prachtig national park is het Great Smoky Mountains National Park. Dit natuurpark vind je in de staat North Carolina. Hier kun je volop genieten van mooie beekjes en schitterende bossen. In de staat New York vind het Watkins Glen State Park. Dit park ligt in een 60 meter diepe kloof. Deze kloof is door een gletsjer in de rotsen uitgeslepen. Op de bodem van deze kloof stroomt een rivier, Glen Creek, en deze stroomt naar beneden via maar liefst 19 watervallen! Je kunt het park in via de hoofdingang, de ‘upper entrance’ en de ‘south entrance’.

Nationale parken West-Amerika

Veel natuurliefhebbers trekken naar West-Amerika om de meest prachtige nationale parken te bezoeken. Het is moeilijk om te beslissen waar je nu precies heen wilt, maar de mooiste parken zijn volgens ons toch echt Yellowstone National Park, Yosemite National Park, Bryce Canyon National Park en de Grand Canyon. Yellowstone National Park ligt voornamelijk in de staat Wyoing en is ’s werelds oudste nationale park. Het bestaat sinds 1872 en heeft een oppervlakte van meer dan 9.000 m2.

Yosemite National Park is ook zeker een bezoek waard en is te vinden in de staat Californië. Het park is opgericht in 1890 en staat bekend om de granieten rotswanden, uitgeslepen door gletsjers. Yosemite Valley is de meest geliefde vallei van dit Park. Bryce Canyon National Park is uitgeroepen tot nationaal park in 1924 en bestaat voornamelijk uit bijzondere rotsformaties. Ze hebben de meest prachtige kleuren en het park is daarmee alles behalve saai.

En dan hebben we nog de Grand Canyon, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen! De Grand Canyon is groot (zoals de naam ook al aangeeft) en diep. Het park is wel 446 kilometer lang, maximaal 29 kilometer breed en op bepaalde punten 1,8 kilometer diep. Deze Canyon is te vinden in de staat Arizona.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders