Skip navigation MENU

Rondreis VS oostkust

Eén van de meest populaire rondreizen door de Verenigde Staten, is een rondreis langs de oostkust. Een rondreis langs de oostkust van de VS is zeker de moeite waard wanneer je gek op grote steden, de natuur en mooie stranden. Je kunt verschillende routes afleggen wanneer je een rondreis langs de oostkust van de VS maakt. Elke rondreis is dus weer anders en een roadtrip langs de oostkust is daarmee nooit saai. Ook niet wanneer je meerdere keren door dit gebied wel reizen. Je zult elke keer weer ontdekken dat je nog lang niet alles gezien hebt.

Rondreis langs oostkust VS maken?

Van New York City naar Miami

GroepsreisWanneer je van plan bent om een rondreis te maken met de auto, dan kun je verschillende routes afleggen. Een van de meest populaire routes is de route van New York City naar Miami. Hierbij gaat het om een afstand van iets meer dan 2000 kilometer. Tijdens deze reis doorkruis je meer dan negen staten!

Op je route zul je meerdere grote steden tegenkomen, maar ook charmante kleine dorpjes en prachtige nationale parken. Hoe je van New York naar Miami rijdt, kun je zelf bepalen. De route van New York City naar Miami is in principe één rechte weg, maar wanneer je zelf je route uitstippelt, ben je natuurlijk vrij om hier van af te wijken. Wanneer je besluit om in een rechte lijn naar Miami te rijden, dan rijdt je hoogstwaarschijnlijk over de I-95 S. Je volgt dan de kustlijn richting het zuiden.

Een van de eerste stops die je kunt maken tijdens je rondreis langs de oostkust van de VS, is in Atlantic City. Dit is het gokparadijs van New Jersey. Houd je wat meer van rust, dan is juist een bezoek aan Cape May erg leuk. Dit is een klein zuidelijk plaatsje waar je vele prachtige Victoriaanse huizen vindt.

Beeld

Rondreizen door Amerika

Ontdek al het moois aan de oostkust. Bekijk de populaire reizen van Amerikaplus en boek vandaag nog je onvergetelijke vakantie naar Amerika!

Doorkruis negen staten

Wanneer je de staat New Jersey verlaat,  reis je verder door de staten Delaware, Maryland, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia en Florida. Voor de strandliefhebbers onder ons is het een aanrader om een stop te maken in Seashore Stae Park. Hier kun je genieten van een tien kilometer hagelwit strand.

Assateague Island

Assateague IslandAltijd al willen kamperen in een mooi natuurgebied? Dan is de volgende stop op Assateague Island. Dit eiland is te bereiken via de Maryland Route 611. Op dit eiland kun je genieten van de prachtige ongerepte natuur en van de wilde paarden! Je kunt hier verschillende activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, het beklimmen van de vuurtoren, kanoën en zwemmen.

North en South Carolina

Vervolgens reis je door naar de staat Virginia. Hier zul je veel tabak- en katoenplantages tegenkomen. En ook leuke kleine vissersplaatjes. Vanuit hier reis je verder naar North Carolina. Eenmaal in South Carolina moet je echt een stop maken in de plaats Myrtle Beach. Hier vind je het Cape Romain National Wildlife Refuge. In dit toevluchtsoord broeden pelikanen en zeldzame karetschildpadden.

Georgia en Florida

DisneyWanneer je de plaats Savannah hebt bereikt in de staat Georgia, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in het historische centrum. Voor je gevoel ga je dan echt even terug in de tijd. Daarna kom je aan in Florida, de staat met als eindbestemming Miami. In Miami is genoeg te beleven, maar ook Orlando en Disney World zijn een bezoek meer dan waard. Zonder dat is je rondreis door de VS langs de oostkust echt niet compleet.

Hoogtepunten rondreis VS oostkust

De route van New York City naar Miami is erg populair onder toeristen die een rondreis willen maken door de VS langs de oostkust. Echter, er zijn ook mensen die de route nog wat wat verlengen en beginnen de route in de plaats Maine. Vanuit hier reizen ze via de stad Boston naar New York City en dan naar Miami. Hoe je route er ook uit ziet, er zijn er aantal highlights die je echt gezien moet hebben.

Steden en culturele bezienswaardigheden

Een van de vele redenen waarom toeristen naar het oosten van de VS komen, is om een bezoek te brengen aan de metropolen. In New York City, Boston, Chicago, Washington D.C., Orlando en Miami kun je fantastisch winkelen en je kunt er verschillende bezienswaardigheden bezichtigen. Deze steden zullen ongetwijfeld een grote indruk op je maken. Een indruk die je nog jaren bijblijft. Op deze website kun je per grote stad achterhalen wat de mooiste bezienswaardigheden zijn.

Natuur en nationale parken

American Falls in New York StateOok qua natuur heeft de oostkust van de VS veel te bieden. In de meeste noordelijke staten van dit gebied vindt je de prachtige Niagara watervallen en als je geluk hebt kun je langs de kust ook walvissen spotten. Verder kom je hier ook grote uitgestrekte bossen tegen waar je heerlijk kunt wandelen. In de herfst tref je hier een waar kleurenspektakel. In Massachussets kun je heerlijk uitwaaien op het eiland Cape Cod. Je vindt er mooie natuur, prachtige stranden en leuke dorpen.

Een bezoek aan North Carolina staat vooral in het teken van kleine beekjes, het Blue Ridge gebergte en het Great Smoky Mountains National Park. In Atlanta kun je het Georgia Aquarium bezoeken. Dit is het grootste aquarium ter wereld! In het aquarium leven meer dan 100.000 dieren, bestaande uit 500 verschillende diersoorten. Een andere mooie bezienswaardigheid is Stone Mountain, een grote granieten rots met een enorm sculptuur. Het is maar liefst drie voetbalvelden groot!

Naast de hierboven genoemde bezienswaardigheden zijn er nog veel meer prachtige highlights die je kunt bezichtigen tijdens je rondreis langs de oostkust van de VS.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders