Skip navigation MENU

Yosemite National Park bezoeken

Voor veel mensen is het een grote wens om het Yosemite National Park te bezoeken. Dit wereldberoemde Park is een geliefd park, zowel bij toeristen als bij Amerikanen. Het nationale park ligt in het midden van Californië, vlakbij San Francisco en de grens met Nevada. Deze highlight heeft zijn populariteit te danken aan de indrukwekkende bezienswaardigheden die in het park te vinden zijn. Ook de combinatie van wildlife en schitterende landschappen maken dit een uniek park! We raden het dan ook zeker aan om het Yosemite National Park te bezoeken wanneer je naar de Verenigde Staten gaat.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Bezoek aan Yosemite National Park

Yosemite National Park ligt in Yosemite Valley, een schitterende vallei die door een gletsjer is uitgesneden. In het park vind je een grote rijkdom aan verschillende natuurgebieden. Frisgroene bossen, kolkende rivieren en granieten kliffen tekenen het landschap. Naast dichtbegroeide gebieden zijn er ook open vlakten en uitgestrekte weilanden, waar je grote kans hebt om dieren te spotten! Yosemite is een deel van de bergketen Sierra Nevada, waardoor het park erg ruig en bergachtig is.

Een indruk krijgen van Yosemite National Park? Bekijk het filmpje hieronder.

In Yosemite zijn verschillende bossen te vinden, waaronder eiken-, sequoia- en dennenbossen. Deze bossen maken deel uit van een enorm bosgebied, waarin veel unieke, inheemse diersoorten leven. Indrukwekkende dieren zoals de zwarte beer, lynx en poema komen hier voor. Daarnaast kun je hier ook de geelbuikmarmot, slangen en muildierherten tegenkomen. Er is dus genoeg wildlife te zien tijdens je bezoek aan het Yosemite National Park!

Bezienswaardigheden

In dit fascinerende natuurgebied zijn veel natuurverschijnselen en bezienswaardigheden te ontdekken. Zo kom je in Yosemite Valley veel watervallen en rivieren tegen, waaronder de Merced rivier die langs de weg stroomt. Van de vele watervallen in het park is Yosemite Falls van bijna 800 meter hoog de bekendste. Deze waterval bestaat uit drie delen die samen voor een overweldigend geraas zorgen. Wanneer je besluit om het Yosemite National Park te bezoeken, mag je dit zeker niet missen! Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Half Dome. Deze halfronde bergtop is het beeld van Yosemite National Park. Het indrukwekkende Half Dome is zo’n 1200 meter hoog en is populair onder bergbeklimmers.
  • The Three Brothers. Deze fascinerende rotsformatie herinnert aan het verleden van de vallei, toen de Ahwahnechee-Indianen hier nog woonden. De drie punten van het gebergte verwijzen naar de drie zonen van Chief Tenaya, het opperhoofd van de Ahwahnechee.
  • El Capitan. Deze kleurrijke monoliet is de grootste ter wereld en is met zijn 900 meter zichtbaar in heel Yosemite. Ook deze berg wordt veel beklommen en is een populaire stop onder de mensen die het Yosemite National Park bezoeken.
  • Glacier Point. Glacier Point ligt op bijna 1000 meter hoogte en is ongetwijfeld het mooiste uitkijkpunt in de hele Yosemite Valley. Vanaf Glacier Point ligt het park aan je voeten en overzie je indrukwekkende bergen en valleien. Een onbeschrijfelijke ervaring!
  • Mariposa Grove. In het zuiden van Yosemite ligt Mariposa, waar eeuwenoude sequoiabomen te bewonderen zijn. Er staan ongeveer 500 bomen die allemaal een naam gekregen hebben. Sommigen zijn wel 3000 jaar oud! De bekenste sequoiabomen zijn Grizzly Giant (waarschijnlijk de oudste ter wereld), California Tunnel Tree (hierin is een tunnel voor auto’s gehakt) en Faithful Couple (twee bomen die aan elkaar zijn gegroeid).

Activiteiten

Activiteiten Yosemite National ParkDe vele mensen die elk jaar het Yosemite National Park bezoeken, kunnen beamen dat er in het park van alles te doen is. Kamperen, vissen, hiken en rondleidingen zijn populaire activiteiten onder bezoekers. Wanneer je besluit om het Yosemite National Park te bezoeken, moet je minstens een van deze activiteiten proberen. Op die manier leer je de natuur veel beter kennen. Wandelaars kunnen zich in Yosemite helemaal uitleven. Er zijn veel routes uitgezet die langs bovenstaande en nog veel meer plaatsen leiden. Een aantal mooie routes zijn McGurk Meadow, Ostrander Lake Trail en Traft Trail. Door het park rijden ook veel shuttlebusjes naar allerlei bezienswaardigheden.

Yosemite National Park is ook met de auto te verkennen. Door het park zijn verschillende wegen aangelegd naar verschillende bezienswaardigheden. Natuurlijk kun je ook zelf Yosemite Valley gaan verkennen en op eigen houtje de omgeving ontdekken. Wanneer je het park met de auto bezoekt, is Tioga Road een must. Deze weg is de hoogste in de VS en brengt je langs alpenweiden, rivieren en bergmeren.

Routes

Je kunt het Yosemite National Park bezoeken via verschillende routes. Echter, door de soms extreme weersomstandigheden kunnen er wegen naar en in het park worden gesloten. Het is dus van belang om dit te checken voor je bezoek. Het park heeft vijf ingangen:

  • Tioga Pass Entrance (oosten)
  • Arch Rock Entrance (westen)
  • Big Oak Flat Entrance (westen)
  • Hetch Hetchy Entrence (westen)
  • South Entrance (zuiden)

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Tuten