Skip navigation MENU

Death Valley bezoeken

Elk jaar weer zijn er talloze toeristen die Death Valley bezoeken. Verzengende hitte, extreme omstandigheden en schijnbaar levenloze vlakten: dat is waar Death Valley zijn naam aan te danken heeft. Ondanks deze eigenschappen willen veel mensen maar al te graag Death Valley bezoeken. Death Valley National Park ligt in het oosten van Californië en voor een klein deel in Nevada. In dit uitgestrekte natuurgebied is veel om van te genieten. De adembenemende uitzichten, het onverwachte leven en het kleurenspel op de rotsformaties maken dat vele mensen met veel plezier Death Valley bezoeken.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Death Valley bezoeken | Hitte

Death Valley is de laagste en heetste plaats is in heel Amerika. Deze omstandigheden zorgen voor een prachtige vallei, maar ook voor verraderlijke omstandigheden. Grillig gevormde bergen en kloven, zandduinen, zoutvlaktes, woestijn en zelfs met sneeuw bedekte bergen maken deel uit van het landschap dat je omringt. De natuur heeft zich aangepast aan de extreme temperaturen, die soms wel oplopen tot 56 graden! Ondanks de extremen in het nationaal park is het zeker niet doods. De woeste landschappen krijgen onverwachte charme door heldere kleuren die de zon op de verschillende soorten steen schildert. Wandelen door het park tijdens je rondreis, zeker bij zonsop- en ondergang, is dan ook maximaal genieten. Death Valley bezoeken gaat echter gepaard met risico’s. Bescherm jezelf goed tegen de zon en drink genoeg water!

In dit bijzondere natuurgebied komen ook dieren voor. Een bekende bewoner van Death Valley is de pupfish die leeft in ondiepe waterplassen die niet verdampen. De pupfish komt voor in Badwater Basin, een uitgestrekte zoutvlakte en het laagste punt van het park. Ondanks de hitte is het bij deze zoutvlakte nooit helemaal droog, zodat dieren als de pupfish overleven. Andere dieren die je in het park vindt zijn schildpadden, Bighorn schapen, coyotes, poema’s, ezels en herten. Ook leven er Indianen die deel uitmaken van de Timbisha-stam.

Bezienswaardigheden

Naast het fascinerende Badwater Basin, zijn er nog veel meer bijzonderheden die je niet mag missen wanneer je besluit Death Valley te bezoeken. Zo is Telescope Peak, het hoogste punt in Death Valley, een must-visit door de schitterende uitzichten. Ook bij Dante’s View en Zabriskie Point ligt de wereld aan je voeten, je overziet bijna het hele park. Overweeg je om Death Valley te bezoeken? Dan zijn dit de mooiste bezienswaardigheden!

  • Furnace Creek Visator Center. Dit bezoekerscentrum is de ideale plaats om je rondreis door Death Valley te beginnen. Je kan hier terecht voor uitleg, informatie over de omgeving en allerlei faciliteiten.
  • Harmony Borax Works. In de 19e eeuw werden in Death Valley mineralen ontdekt waarvan heerlijke zeep kon worden gemaakt. Een aantal bedrijven begonnen met de ontginning van deze mineralen, waaronder Harmony Borax Works. De fotogenieke overblijfselen van deze periode zijn leuk om te bezoeken.
  • Devil’s Golf Course. De uitgestrekte, rustgevende en met natuurschoon gevulde Devil’s Golf Course is een geliefde stop in Death Valley. Deze enorme, kleurrijke vlakte, waar haast geen leven lijkt te zijn, laat gegarandeerd een diepe indruk achter.
  • Red Cathedral. Een fascinerende bezienswaardigheid is Red Cathedral, een door de natuur gevormde rotsformatie. De in het rode steen uitgesleten pilaren geven de rots het uiterlijk van een indrukwekkende kathedraal.
  • Artist’s Palette. Wanneer je Death Valley wil bezoeken en wil genieten van een betoverende zonsondergang, dan moet je bij Artist’s Palette zijn. Het adembenemende schouwspel van kleuren en licht op de rotsen maken je rondreis onvergetelijk!

Ontdekken

Wanneer je het woeste Death Valley wilt ontdekken, kan je een van de vele wandelroutes door het nationale park volgen. Deze wandelroutes brengen je onder andere naar de bovenstaande bezienswaardigheden en andere spectaculaire natuurverschijnselen. Enkele mooie wandelroutes zijn de Golden Canyon Trail, de Harmony Borax Work Interpretive Trail, de Desolation Canyon en de Gower Gulch Loop. Wanneer je met de auto de omgeving wil verkennen, zijn Artist’s Drive en Natural Bridge Canyon Trail routes die je versteld laten staan! Neem vanwege de hitte en grootte van het gebied genoeg water mee.

Death Valley bezoeken | Routes

Je kunt Death Valley bezoeken via verschillende routes. Onderstaande routes brengen je op een veilige manier naar het park en dat terwijl je kunt genieten van prachtige vergezichten!

  • Interstate 95 (ingang oostkant)
  • Interstate 15 (ingang zuidkant)
  • Interstate 395 (ingang westkant)
  • Highway 190 (door het park)

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Byrne, Jill, Lemoine