Skip navigation MENU

Autorondreis Verenigde Staten

Wil je een rondreis door de Verenigde Staten maken? Dan kun je er voor kiezen om dat met de auto te doen. Een autorondreis door de VS is de ideale manier om op eigen tempo en initiatief de mooiste bestemmingen en bezienswaardigheden van de VS te bezichtigen.

Autorondreis door de VS maken?

Autorondreis Amerika – Waar ga je heen?

Je moet je goed voorbereiden wanneer je een autorondreis door de VS wil maken. Begin op tijd met plannen, minstens 11 maanden van tevoren. Bedenk waar je autorondreis door de VS wil maken. Langs de oostkust? Langs de westkust? Of verder de binnenlanden in? En bedenk ook wanneer je je rondreis wil maken in verband met het klimaat.

In de Verenigde Staten heb je te maken met verschillende klimaten. Afhankelijk van het seizoen kun je te maken krijgen met extreme hitte, of juist met veel regen. In Florida kan het in de zomer wel 38 graden worden. Wellicht voor jou niet de juiste omstandigheden voor een actieve rondreis. Hoe dan ook, of je nu een rondreis langs de oostkust of de westkust van de Verenigde Staten, met een autorondreis kun je gaan en staan waar je maar wil.

Georganiseerde rondreis Amerika

Je kunt via verschillende reisorganisaties een georganiseerde rondreis maken in Amerika! Je boekt dan een reis, inclusief vlucht, hotel en auto. Bekijk eens de aanbiedingen bij verschillende reisorganisaties voor de autorondreis VS die bij jou past.

VS

Wil je zelf een rondreis maken, maar wel graag alles geregeld hebben? Bij TUI boek je een individuele autorondreis VS, bijvoorbeeld in Florida of Los Angeles. Zo’n verzorgde reis brengt je naar de mooiste plekken in Amerika!

VS

Fly-drives, groepsrondreizen en individuele rondreizen vind je ook bij De Jong Intra Vakanties. Zij hebben een ruim aanbod voor de VS, en staan bekend om hun kwaliteit!

Autorondreis VS: van kust naar kust

Je kunt er ook voor kiezen om een autorondreis door de VS te maken van kust naar kust. Je bent wel even onderweg, maar dit is een van meest fantastische ervaringen die je kunt opdoen in je leven. Je volgt dan de bekende en populaire Route 66. Deze weg loop van Chicago naar Los Angeles. Deze weg was oorspronkelijk in 1926 aangelegd voor de inwoners van de Verenigde Staten om van kust naar kust te kunnen reizen, zonder last te hebben van de stofstormen in het midden van Amerika. Vandaag de dag is het een toeristische attractie.

Tijdens deze autorondreis reis je door een paar grote steden, maar voor het grootste gedeelte neemt deze route je mee door de woestijn en langs oude Amerikaanse dorpjes in acht staten. Daarnaast kom je ook langs prachtige nationale parken, zoals de Grand Canyon en het Yosemite National Park. Je eindbestemming is de staat Californië. Hier kom je prachtige plekken en bezienswaardigheden tegen. Denk aan: Vernice Beach, Santa Monica, Beverly Hills, Hollywood, Sunset Boulevard, de San Gabriel Vallei, Cajon pass, de Marejove Woestijn, met als eindbestemming Las Vegas.

Een autorondreis door de VS van oost naar west is fantastisch!
Bekijk de video.

Autorondreis VS met kinderen

Een autorondreis door de VS heeft nog een groot voordeel. Je kunt dan een rondreis maken samen met je kinderen. Je hebt dan zelf de regie in handen en kunt stoppen en uitpuffen waar je maar wilt. In een vliegtuig heb je deze mogelijkheid niet. En uitpuffen bij de stranden van Miami en Californië, is zeker geen straf! En wat dacht je van een tripje naar Walt Disney World?

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Kernich, Kaufmann, Moyan