Skip navigation MENU

Rondreis Oregon

Voor natuurliefhebbers is Oregon een waar paradijs: bijna nergens vind je zoveel verschillende landschappen binnen een staat. Tijdens je rondreis door Oregon kom je regenwoud, kustgebieden, woestijn, prairies en vulkanische gebergten tegen!

De staat wordt omringd door de staten Washington, Idaho, Californië, Nevada en de Pacifische Oceaan. Naast kleurrijke, diverse natuurgebieden heeft deze westelijke staat nog veel meer te bieden. Lees hier wat je niet mag missen tijdens je rondreis door Oregon!

Rondreis maken door Oregon?

Portland en andere steden in Oregon

Tijdens je rondreis door Oregon zijn er veel leuke steden die je kunt aandoen, zo leer je meteen meer over de cultuur van de staat. De hoofdstad van Oregon is Salem, maar toch doen de meeste reizigers het bekende Portland aan. In Portland wonen de meeste mensen en er is ontzettend veel te zien en te doen! Een overdaad aan heerlijk eten en fantastische wijnen, taxfree shoppen en prachtige parken zijn een greep uit de vele dingen die Portland te bieden heeft.

Ook in Willamette Valley verveel je je geen moment. In deze dichtbevolkte streek zijn de mooiste steden en wijngaarden van Oregon te bewonderen. Onder andere de steden Salem, Beaverton, Springfield en Portland liggen in Willamette Valley.

Vanuit Oregon door naar Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park is een betoverend natuurgebied in de staat Wyoming. Yellowstone National ParkDiepblauwe meren, woeste rivieren en enorme naaldbossen kom je hier veel tegen. Het meest indrukwekkende natuurverschijnsel is echter Yellowstone Lake van zo’n 120 meter diep. Het ligt in de vulkaankrater en is een van de hoogste meren ter wereld!

Een rondreis door Noordwest-Amerika begint vaak in het levendige Portland. Vanuit Portland reis je door richting de Rocky Mountains waar je diverse hoogtepunten tegenkomt, waaronder Yellowstone. Meer weten over Yellowstone? Lees dan hier verder.

Camperreis Oregon

Een camperreis door Amerika is populair onder toeristen! Logisch, het heeft veel voordelen. Lees alle voor- en nadelen over een camperreis op deze pagina. Ook de staat Oregon in Amerika is een goede bestemming voor een camperreis.

De meest gekozen rondreis door de staat Oregon is de rondreis in Noordwest-Amerika. Deze rondreis start in Portland, en volgt daarna de Rocky Mountains. In de Rocky Mountains wordt dan het Yellowstone National Park aangedaan. Een rondreis in Oregon wordt ook veel gecombineerd met Washington en San Francisco.

Wie is de Mol? 2017 – Tips rondreis Oregon

In 2017 werd de zoektocht naar de mol uitgevoerd in het prachtige Oregon. Door de betoverende omgeving van het tv programma werden zoveel mensen enthousiast, dat de boekingen naar Oregon verdrievoudigden! Lees hier alles over de highlights van een rondreis in Oregon.

  • Painted Hills – een verzameling van kleurrijk gestreepte bergen, dat moet je gezien hebben tijdens je rondreis Oregon.
  • Portland – Eén van de mooiste, groenste steden in Amerika. Vol met gezelligheid, maar zonder het massatoerisme.
  • Columbia River Gorge – Een enorme waterval, vijftienduizend jaar geleden uitgesneden door gletsjers en overstromingen.
  • McKenzie Pass in Cascade Range – Hooggelegen, zwarte lavavelden, besneeuwde bergtoppen en de Three Sisters vulkanen.
  • Cannon Beach – Mooie,populaire badplaats aan de kust van Oregon bij Haystack Rock.
  • Mount Hood – Deze vulkaan is het hoogste punt van Oregon. In het park kun je heerlijk kanoën, zwemmen,vissen en skieën!
  • Oregon Trail – Een historische handelsroute, die van het middenwesten naar de kust van Oregon loopt.

Bij De Jong Intra Vakanties kan je een reis boeken, in de voetsporen van Wie is de Mol? 2017!

Natuur

Bijna de helft van het groene Oregon is bedekt met schitterende bossen. Dicht bij de kust kom je tijdens je rondreis door Oregon vooral naaldbos en regenwoud tegen, hier vind je ook de kenmerkende Douglasspar. Verder naar het oosten wordt het droger en zie je meer pijnbomen, prairies, steppen en woestijnen.

Tijdens je rondreis door Oregon kom je regelmatig uitnodigende meren en watervallen tegen. Ze zijn omringd door kleurrijke bossen, groene weilanden en indrukwekkende gebergten, gevormd door vulkanisme. Het hoogste punt van de staat is Mount Hood met 3492 meter. De Klamath Mountains, het basalten Columbia Plateau en de Cascade Range tekenen het landschap dat wordt doorkruist door vele rivieren. Tijdens je rondreis kun je niet om het water heen, echte must-sees zijn de Columbia en Snake River.

Ontdek de prachtige natuur van Oregon


Het Crater Lake National Park mag niet op je lijstje ontbreken tijdens je rondreis door Oregon. Dit is het diepste meer in de VS, gelegen in een vulkaankrater! Ook het grootste levende organisme ter wereld is hier te vinden in de vorm van de Sombere Honingzwam. Deze enorme zwammen zijn zo’n 2400 jaar oud en beslaan ondergronds zo’n 8,9 km2! Verder mag je de Oregon Badlands Wilderness niet overslaan. Sporen van vulkanisme zijn te zien in het kleurrijke zand, vulkanische rotsen en caldera’s.

Ook aan wildlife is er in Oregon geen tekort. Door het diverse landschap kom je hier ontzettend veel diersoorten tegen. Coyotes, zwarte beren, poema’s, bevers, lynxen, elanden, wolven en herten leven in de gebieden waar jij je rondreis maakt. Langs de kust heb je grote kans om zeehonden, orka’s, walvissen en dolfijnen te spotten! Vogelliefhebbers kunnen in deze staat hun hart ophalen: hier leven vele vogelsoorten waaronder uilen, spechten, kolibries en de Amerikaanse Zeearend!

Cultuur

Oregon is al duizenden jaren bewoond, lang voor de Europeanen naar Amerika kwamen. Sporen van vroege bewoners, de Paleo-Indianen, zijn gevonden bij Fort Rock Cave. Later werd de regio bewoond door Native Americans zoals de Chinook, Klamath, Takelma en Nez Perce.

Vandaag de dag is de stad erg ontwikkeld op het gebied van technologie. Niet voor niets staat hier Silicon Forest, een ‘woud’ van hightech bedrijven vlakbij Portland. Bekende merken als Nike, Adidas en Lithia Motors zijn hier gevestigd. Naast technologie zijn toerisme en landbouw van groot belang voor de staat. De vis- en houtindustrie zijn hier belangrijke onderdelen van. Daarnaast zijn wijn en de bijbehorende wijngaarden onlosmakelijk verbonden met Portland. Het klimaat zorgt voor de ideale omstandigheden voor o.a. Pinot Noir en daardoor is Portland uitgegroeid tot een waar wijnparadijs.

Klimaat

In Oregon zijn veel klimaattypes te vinden, mede door de vele gebergten. Mediterrane- en landklimaten komen hier voor. Over het algemeen zijn de winters erg nat en de zomers droog. Dichter naar de kust komt ook meer neerslag voor, ’s winters kan dit in de vorm van sneeuw zijn. Kijk dus niet vreemd op als je tijdens je rondreis door Oregon besneeuwde stranden tegenkomt!

Rondreis door Oregon

Een rondreis door Oregon is door de schitterende natuurgebieden en rijke cultuur een trip om nooit te vergeten. Bijzondere plaatsen zoals Mill Ends Park, het kleinste park ter wereld, maken je rondreis uniek! Ook avontuurlijke activiteiten mogen niet ontbreken tijdens je rondreis. In deze staat moet je zeker eens vissen, skiën, mountainbiken, hiken of kayakken.

De meeste routes starten in Portland en volgen de Interstate 5 naar het zuiden van de staat, langs een aantal grote steden. Degenen die ook de oostelijke kant van de staat willen ontdekken, plakken hier nog een stukje aan vast. Vanuit het zuiden bij Crater Lake National Park kun je weer omhoog om zo ook het oosten te verkennen.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders