Skip navigation MENU

Nevada: The Silver State

Het maken van een rondreis door Nevada kunnen we zeker aanraden! De bekende verhalen over woeste gebieden, Las Vegas en vrijheid zorgen voor grote aantrekkingskracht en maken de staat geliefd onder reizigers. Nevada ligt in het westen van de VS en grenst aan de staten Oregon, Idaho, Californië, Utah en Arizona. De staat wordt ook wel ‘Silverstate’ genoemd, dit komt door het vele zilver dat is gedolven in de zilvermijnen. In deze staat valt veel te zien en te ontdekken. Een rondreis door Nevada is daarom zeker de moeite waard.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Steden

Las Vegas NevadaDe hoofdstad van Nevada is Carson City, genoemd naar een van de eerste pioniers in 1800. De sfeervolle stad heeft een diverse bevolking en een rijke geschiedenis. Vandaag de dag zijn er nog sporen uit de kolonisatieperiode in Carson City te vinden. Zo zijn er herinneringen aan de Washoe-indianen en de Burgeroorlog, die beiden van invloed zijn geweest op Carson City. Tijdens je rondreis door Nevada kom je ongetwijfeld veel te weten over de fascinerende geschiedenis van Nevada. Andere belangrijke steden in Nevada zijn Henderson, Reno, Sparks, Paradise en het wereldberoemde Las Vegas.

Natuur

Tijdens je rondreis door Nevada raak je ongetwijfeld onder de indruk van de landschappen in deze staat. Kurkdroge woestijnen, woeste rivieren en onherbergzame bergketens glijden voorbij tijdens je rondreis. Juist dat ongetemde in de natuur maakt een rondreis door Nevada een ervaring om nooit te vergeten. Het is de meest bergachtige staat van het continent waar ook de minste neerslag valt. Dit resulteert in adembenemende routes en uitzichten. In het zuiden van Nevada ligt de Mojave-woestijn, hier is ook Las Vegas te vinden. Het hoogste punt van de staat is Boundary Peak met 4005 meter, een must-see tijdens je rondreis door Nevada.

Red Rock CanyonKenmerkend voor de staat zijn de bergen en rotsformaties met als hoogtepunten Red Rock Canyon en de Sierra Nevada, een van de meest indrukwekkende bergketens in de VS. Op de hoogste toppen is sneeuw te vinden: hier heeft de staat haar naam aan te danken. Nevada betekent ‘met sneeuw bedekt’. Sommige bergen zijn bedekt met bossen, wat zorgt voor een fotogeniek contrast ten opzichte van de droge omgeving.

Het laagste punt van de staat is te vinden langs de Colorado rivier, die ook de grens vormt met Arizona. Een bezoek aan deze bekende, indrukwekkende rivier tijdens je rondreis door Nevada is een echte aanrader. Andere rivieren die de natuur in Nevada extra mooi maken zijn Humboldt river, Walker, Carson en Snake River. Een aantal indrukwekkende meren zijn Lake Tahoe, Lake Mead en Liberty Lake. Het azuurblauwe water met op de achtergrond ruige, beboste bergen zorgt voor een fantastisch kleurenpalet.

Cultuur

Wanneer je door Nevada reist, zul je ontdekken dat de staat erg liberaal is. Gokken is er legaal en een belangrijke bron van inkomsten, vooral in Las Vegas. Wanneer je een rondreis door Nevada maakt, mag je deze bruisende stad zeker niet overslaan! In sommige delen van de staat is prostitutie gelegaliseerd en kun je erg makkelijk trouwen en scheiden. Onder andere door deze vrijheden is Nevada een geliefde bestemming geworden. Het grootste gedeelte van de bevolking woont in stedelijke gebieden, zo’n 80 procent. De bevolking is erg divers, er zijn veel minderheden. Dit komt mede door de populariteit van de steden en de verschillende migratiegolven in vroegere tijden.

Ranching NevadaEen klein deel van de bevolking woont op het platteland en verdient haar brood met landbouw, het werken in de mijnen en ‘ranching’: het fokken en verzorgen van vee. Deze mensen zijn veelal oorspronkelijke bewoners van Nevada, in de stedelijke gebieden wonen veel mensen die niet in de staat geboren zijn. Nevada is geen religieuze staat: ze hoort bij de staten met het laagste aantal kerkgangers. De meeste religieuze mensen zijn katholiek en protestants, maar een groot deel van de bevolking is atheïstisch. Ook wonen er veel Mormonen, aanhangers van een religie die zo’n 200 jaar geleden werd gesticht. Mede dankzij deze culturele verscheidenheid is een rondreis door Nevada erg populair.

Klimaat

Nevada is een van de droogste plekken in de VS. ’s Zomers kan de temperatuur oplopen tot meer dan 40 graden. Er zijn veel semi-aride en droge gebieden, zoals de Mojave-woestijn. Over het algemeen zijn de winters in Nevada koel en de zomers heet. In sommige regio’s zijn de temperaturen erg extreem. In het noorden zijn de winters relatief lang en koud, in het zuiden zijn ze mild en kort. De meeste regen valt in het noorden en noordoosten van Nevada, rechts van de Sierra Nevada. Het bergachtige landschap speelt een grote rol in het klimaat van de staat.

Rondreis door Nevada

Het ontdekken van Nevada kan op vele manieren: met de auto, motor, camper enzovoorts. Door de staat lopen twee routes die voor de meeste vormen van een rondreis door Nevada geschikt zijn. Deze ‘highways’ laten je de meest spectaculaire plekken in Nevada zien. De mooiste routes voor je rondreis door Nevada zijn:

  • U.S. Route 50, Sacramento – Ocean City
  • U.S. Route 66, Los Angeles – Chicago
  • U.S. Route 395, Hesperia – Ferry County

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

photo by: Graham, BureauOfLand, ADTeasdale, Dass