Skip navigation MENU

Rondreis Florida: the Sunshine State

Florida is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van de VS. De staat is bekend door het heerlijke weer, de vele amusementsparken en de prachtige stranden. Het grootste gedeelte van Florida ligt op een schiereiland dat omringt wordt door drie wateren: de Golf van Mexico, de Atlantische Oceaan en de Florida Straits. Alabama en Georgia zijn aangrenzende staten en vlakbij liggen de Bahama’s en Cuba. Kortom, tijdens een rondreis door Florida is er ontzettend veel te zien!

Miami beach

Tui – Rondreis Florida

TUI is een populaire reisaanbieder; ook als het gaat om reizen naar Florida. In het brede assortiment zitten onder andere fly & drives, familie vakanties, pretparkhotels, groepsreizen, rondreizen en nog veel meer. Bekijk het ruime reisaanbod en ontdek welke reis bij jou en jouw reisgezelschap past!

Tip: bezoek deze steden in Florida

Tijdens je rondreis door Florida zijn er veel fantastische steden te bezoeken. Neem een kijkje in beroemde plaatsen als Miami, Orlando, Key West en Naples. Een bezoek aan deze bruisende steden maakt je rondreis door Florida compleet!

Rondreis Miami

Pak de strandtas maar vast in want er wachten hagelwitte stranden op je.. Miami is een jetset bestemming, waar zien en gezien worden populair is. Dat betekent dat je je ogen uitkijkt naar dure auto’s en dure mensen, vooral op Ocean Drive. De wijken Art Deco District en Little Havana laten weer een hele andere kant van Miami zien. In het Everglades National Park spot je alligators in de moerassen.

Key West

De Florida Keys bestaan uit 1700 kleine eilandjes. Het laatste bewoonde eiland hiervan is Key West. Vanuit het centrum van Miami ben je in 3 uur, over de US highway 1 in Key West. Maak je rondreis Florida compleet door deze prachtige route te rijden en dit relaxte stadje met tropische vibe te bezoeken.

Orlando

Orlando moet je bezoeken als je een fan bent van pretparken. Maak je een rondreis Florida met kind? Dan moet je sowieso naar Orlando! Je vindt hier onder andere Disney World, Universal, SeaWorld, Dicovery Cove en nog veel meer pretparken!

Naples

Vanuit Miami ben je binnen 2 uur in Naples, dwars door natuurgebied Everglades. In deze kustplaats vind je de Naples Pier, waar je gratis wilde dolfijnen kunt spotten. Daarnaast heb je er fantastische stranden en natuurgebieden.

Rondreis Florida met kind

Florida is een van de leukste staten in Amerika om naartoe te gaan met kinderen. Dat komt niet alleen door alle pretparken, maar ook door de stranden en natuurparken in Florida.

VakantieXperts – Rondreis Florida met kinderen

VakantieXperts heeft een speciaal aanbod voor vakanties in Florida met kinderen. Bekijk de autorondreizen, fly & drives en verblijf in een Disneyresort. Het fijne aan VakantieXperts is dat je vrijblijvend reisadvies aan kunt vragen.

Rondreis VS – Sawadee

Ervaar de veelzijdigheid van de Verenigde Staten van Amerika tijdens een rondreis. Ontdek wereldsteden zoals San Francisco, Los Angeles en New York én bezoek de prachtige Nationale Parken, Yosemite, Joshua Tree, Zion en Arches.

Natuur

Florida wordt gezien als de platste staat van de VS maar met een van de grootste variaties aan flora en fauna. Het hoogste punt van de staat is Britton Hill van 105 meter hoog. Populaire natuurgebieden zijn het moerassige Everglades National Park en de Florida Keys met sneeuwwitte zandstranden. Mangroves, zoutmoerassen en meren als Lake George en Lake Okeechobee omringen je tijdens je rondreis door Florida. Ook de eilanden Captiva Island en Sannibal zijn zeer de moeite waard tijdens je rondreis. Hier vind je de meest kleurrijke schelpen en een grote diversiteit aan wildlife.

In Florida zijn veel bijzondere dieren te ontdekken, met name in Everglades National Park. Amerikaanse alligators en krokodillen, otters, zwarte beren, de Amerikaanse Zeearend en pelikanen zijn een greep uit de vele prachtige dieren die je hier tegenkomt. Ook bij de zee is veel te ontdekken, grote kans dat je dolfijnen, zeekoeien, walvissen of zeeschildpadden spot tijdens je rondreis! Daarnaast is een rondreis door Florida een must voor vogelliefhebbers: je komt hier onder andere de Florida Scrub Jay, kraanvogels, ibissen en arenden tegen!

Cultuur

Bijna nergens reflecteert de cultuur de geschiedenis zo goed als in Florida. De bevolking is zeer divers en bestaat uit witte Amerikanen, Afro-Amerikanen, Hispanics, Latino’s, Cubanen, Indianen en mensen uit het Caraïbisch gebied. Door o.a. de komst van de Europeanen en slavernij ontstond deze kleurrijke bevolking. Ook nakomelingen van de Indianen die hier leefden (waaronder Apalachee, Timuca, Tocobaga en Calusa) maken deel uit van de bevolking.

Het grootste gedeelte van Florida hangt het christelijk geloof aan, gevolgd door groep die niet-godsdienstig is. In deze staat leeft het hoogste percentage 65+-ers dat vooral bestaat uit gepensioneerde militairen. Door het heerlijke klimaat is dit een geliefde woonplaats voor gepensioneerde ouderen én toeristen. Niet voor niets zijn toerisme en transport erg belangrijk voor de staat en haar economie.

Klimaat

The Sunshine State heeft haar slogan te danken aan de vele zonne-uren die de staat erg geliefd maakt. Florida kent meerdere klimaten. Het grootste gedeelte heeft een warm zeeklimaat, het zuidwesten heeft een moessonklimaat en het zuidoosten een subtropisch klimaat. De zomers zijn warm en de winters mild: een rondreis door Florida kan dus het hele jaar door. ‘s Zomers kan de temperatuur oplopen tot meer dan 35 graden! Vooral rond Miami wordt het met zulke temperaturen erg benauwd: de luchtvochtigheid is er hoog. In Florida komen af en toe orkanen voor, met name in het zuiden en oosten.

Rondreis door Florida

Wie een rondreis door Florida maakt is verzekerd van een onvergetelijk avontuur! Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het Everglade National Park, Castille de San Marcos en Lowry Park Zoo. Ook de populaire pretparken Disney Land, SeaWorld, Hollywood Studios en Wet ’n Wild mag je niet missen tijdens je rondreis door Florida.

Een populaire route door de staat begint in Miami, waar je je dagenlang kunt vermaken. Vervolgens rijd je naar Orlando in het noorden en kun je nog noordelijker gelegen steden en natuurgebieden bezoeken. De meeste mensen zakken echter na Orlando weer naar het zuiden. Met een stop in Naples kom je uiteindelijk aan bij National Park Everglades. Als eindbestemming bezoek je de Floriday Keys, de perfecte afsluiting van je rondreis door Florida!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders