Skip navigation MENU

Rondreis Colorado

De highlights van Colorado

Groene bossen, duizelingwekkende plateaus, indrukwekkende bergen en woeste rivieren: welkom in Colorado! Deze uitgestrekte staat in het midden van de VS is bekend door haar diverse en fascinerende landschappen. Niet voor niets is een rondreis door Colorado erg geliefd. De staat wordt omringd door de staten Arizona, Utah, New Mexico, Oklahoma, Kansas, Nebraska, Wyoming en South Dakota. Naast prachtige natuurgebieden heeft het kleurrijke Colorado nog meer te bieden.

Op vakantie naar West-Amerika

Bekijk alle reizen van TUI naar de staten in West-Amerika, en bekijk de highlights van Colorado in real-life!

Bezienswaardigheden in Colorado

Naast de Rocky Mountains vind je in Colorado nog 2 nationale parken die zeker een bezoek waard zijn. Combineer dit met een bezoek aan de grote en gezellige steden voor een perfecte rondreis Colorado!

  1. Denver
  2. Colorado Springs
  3. Yellowstone National Park
  4. Aspen
  5. Rocky Mountains National Park
  6. Mesa Verde National Park
  7. St. Elmo Ghost Town
  8. Great Sand Dunes National Park
  9. Treinreis Durango & Silverton

Lees er alles over in de top 9 bezienswaardigheden van Colorado.

Natuur en landschappen

Voor natuurliefhebbers is Colorado een waar paradijs. Alpengebergten, meren, hoogvlakten, prairies, ravijnen en woestijnen omgeven je tijdens je rondreis. Het hooggelegen Colorado blijft je verrassen met landschappen in allerlei kleuren en vormen. Bijzondere natuurgebieden die je zeker moet bezoeken zijn het duizelingwekkende Colorado Plateau en de wereldberoemde Rocky Mountains. Deze grillige, woeste rotsformaties nemen je mee in de onherbergzame natuurgebieden die Colorado rijk is. Het hoogste punt van de staat, met 1011 meter, is Mount Elbert in de Rocky Mountains.

Tijdens je rondreis door Colorado zijn het bewonderen van de woeste Colorado River en de Colorado Eastern Plains echte aanraders. Bij de Eastern Plains vind je hoogvlakten, prairies en weiden met hier een daar een uitgestrekte range. In deze rustieke, eindeloos ogende omgeving kom je even helemaal tot rust. Ook de San Luis Valley in het zuiden mag niet ontbreken op je lijstje. Hier vind je droge woestijnen die overlopen in indrukwekkende bergketens. Vlakbij ligt de Rio Grande Rift, een lange rotsformatie waar je je ogen zult uitkijken.

Nationale parken zijn zeer de moeite waard tijdens je rondreis door Colorado. De parken Great Sand Dunes National Park and Preserve en Canyon of the Ancients National Monument horen bij de absolute top.

Vooral in de herfst is de staat Colorado prachtig!

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

Geschiedenis en cultuur

Al duizenden jaren werd Colorado bewoond door allerlei indianenstammen. De eersten waren de Pueblo, hier zijn nog ruïnes van te vinden. Later kwamen ook de Ute, Apache, Comanche, Arapaho en Cheyenne in beeld. Deze stammen leven vandaag de dag in reservaten en proberen nog zoveel mogelijk vast te houden aan hun eigen levensstijl. Een klein deel van de bevolking is Indiaans, zo’n 80% is blank en zo’n 20% is hispanic/latino.

Eten speelt een belangrijke rol, dat zul je zeker merken tijdens je rondreis door Colorado. De Rocky Moutain keuken en de zuidelijke keuken zijn hier dominant. In de stad Boulder kunnen liefhebbers van eten zich helemaal uitleven. Hier vind je veel restaurants en foodcompanies, waardoor aan heerlijk eten geen gebrek is. Ook voor goede bier en wijn is Boulder de place-to-be. De wijnen uit de streek zijn zelfs buiten de staat erg gewild. Ieder jaar wordt in Boulder het jaarlijkse festival ‘Food & Wine Classic’ gehouden waar je allerlei drank en gerechten kunt proeven.

Weer en klimaat

Dat Colorado bestaat uit hoge bergen en vlakke steppen heeft invloed op het klimaat. Je komt hier dan ook vooral het koude steppeklimaat en het hooggebergteklimaat tegen. Over het algemeen is de staat erg droog, wat vaak resulteert in grote branden. Verder zijn ook extremen als tornado’s, stormen, overstromingen en enorme hagelstenen Colorado niet vreemd.

In de wintermaanden kun je geweldig skiën in Colorado, in de zomermaanden is het er rond de 30 graden. Aan te raden is om in september/oktober naar Colorado af te reizen, in de herfstperiode (Indian Summer) zijn de bossen prachtig verkleurd.

Rondreis door Colorado

Een rondreis door Colorado heeft voor ieder wat wils. Liefhebbers van natuur, geschiedenis, cultuur en eten kunnen in deze staat hun hart ophalen. Daarnaast kunnen fans van wintersport zich helemaal uitleven in een van de vele skiresorts. Met name de skiresorts in Aspen, Vail en Steamboat Springs zijn drukbezocht. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je rondreis door Colorado zijn Glenwood Springs (hete bronnen) en Dinosaur National Monument (fossielen van dinosauriërs).

Het wegennetwerk in de staat is redelijk dicht, maar in het westen zijn beduidend minder wegen. De grootste wegen in de staat zijn de Interstate 25 en de Interstate 70. Hier zul je dan ook veel gebruik van maken tijdens je rondreis door Colorado!

Rondreizen in West-Amerika

Maak je een rondreis door Colorado dan is de kans groot dat je de nabij liggende staten ook meepakt. Wyoming, Utah en South Dakota zijn perfect om met Colorado te combineren, en niet te vergeten prachtige staten.

Utah

De hoofdstad van Utah is Salt Lake City, oftwel de ‘Mormon city’. Aanhangers van deze religie zien de Salt Lake City als de heilig stad, en hebben hier hun grootste tempel gevestigd. Utah kenmerkt zich door extreem veel verschillende natuurgebieden, zandvlakten, weelderige bossen, woestijnen, glooiende valleien en indrukwekkende bergketens. Daarnaast vind je hier enorme zoutvlakten, die zo groot en plat zijn dat ze zelfs voor optische illusies zorgen.

Wyoming

De staat Wyoming is vooral bekend om het Yellow Stone National Park, met de mooiste natuurverschijnselen. Vergeet niet als je in Wyoming bent één van de rodeo’s bij te wonen, in deze ‘Cowboy State’ vind je ze er de hele zomer door. De grootste vindt plaats in de hoofdstad Cheyenne, in de laatste week van juli. Een andere must-see stad is Buffalo. Hier is het Wilde Westen duidelijk te merken, in de historische gebouwen en musea aan Main Street.

South Dakota

Oorspronkelijk bevolkt door indianen, de Sioux, maakt South Dakota een staat met geschiedenis. Hier kun je Mount Rushmore bezoeken, een 18 meter hoog monument. Uit graniet gehakt zijn er 4 portretten te zien van 4 Amerikaanse presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Voor de native Americans staat hier ook het ‘Crazy Horse Memorial’. Dit is het grootste sculptuur ooit door mensen gemaakt, van de belangrijke indianenleider Crazy Horse.

Ontdek West-Amerika met Djoser

De mooiste rondreizen, natuurparken en steden in evenwicht en een fijne reisleider vind je bij Djoser!