Skip navigation MENU

Colorado bezienswaardigheden

De uitgestrekte staat Colorado ligt in het midden van de VS. Hier vind je de Rocky Mountains en de grote steden Denver en Colorado Springs. Daarnaast kom je hier een ‘ghost town’ tegen en 2 andere nationale parken: Mesa Verde en Great Sand Dunes. Kortom genoeg te doen!

Top 9 Bezienswaardigheden in Colorado

 

1. Denver

DenverDe meeste mensen wonen aan de oostelijke kant van de Rocky Mountains, waar de steden wat beschutter liggen als het gaat om zwaar weer. Hier liggen de grote steden Boulder, Fort Collins, Colorado Springs, Greely, Pueblo, Loveland en de hoofdstad Denver. Ook in het westen van Colorado kom je een cluster van grote steden tegen: hier vind je Grand Junction, Montrose en Durango.

Tijdens een rondreis door Colorado is de hoofdstad Denver een populaire stop. In deze enorme stad is veel te doen. Liefhebbers van kunst, cultuur, shoppen, eten, sport en bier hoeven zich hier geen moment te vervelen. Kortom, een must-see tijdens je rondreis.

2. Colorado Springs

United States Air Force Academy ColoradoOok Colorado Springs is een bezoek waard, deze schilderachtige stad ligt dichtbij de bekende bergtop Pikes Peak, en de Garden of the Gods. Je vindt daar prachtige, mysterieuze landschappen. De stad zelf is ook een highlight, je vindt in Colorado Springs historische bezienswaardigheden, vriendelijke mensen en heerlijk ‘Rocky Mountain food’. Vergeet niet het United States Air Force Academy te bezoeken. Jaarlijks komen hier 1 miljoen toeristen om het terrein te bekijken, met name de bijzonder gevormde kapel, die 85 meter lang is.

3. Yellowstone

Yellowstone National ParkHet Yellowstone National Park ligt in de staat Wyoming, en niet in Colorado. Toch maken veel mensen een omweg voor dit betoverende natuurgebied. Je vindt hier de ‘Old Faithful Geyser’, een geiser die elke anderhalf uur kokend water omhoog spuit, tot wel 55 meter hoog. Door het vulkanisme vindt je hier vele warmwaterbronnen en modderpotten en schitterend gekleurde bronnen. Naast deze natuurwonderen vind je hier ook watervallen, en een compleet versteend bos.

4. Aspen

Aspen Skiën ColoradoAspen is vooral populair in de wintermaanden, een fantastisch ski gebied. Het is er gezellig en sophisticated, er lopen veel sterren rond! Het is dan ook één van de rijkste dorpen in Amerika. Je vindt er enorme, dure villa’s en luxe skiresorts. Ga je in de zomer naar Aspen dan vind je een charmant dorp met prachtige wandelroutes, concerten, en leuke marktjes. Naast wandelen kun je er in de zomer mountainbiken, kajakken, raften en rotsklimmen.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders

5. Rocky Mountain National Park

Wandelen in Rocky MountainsDe ongerepte wildernis van Colorado; de Rocky Mountains. Vanuit Denver kan je het park verkennen door de Trail Ridge Road te volgen, deze autoweg neemt je mee langs de mooiste plekken in het park. Besneeuwde bergtoppen, felblauwe meren en meer dan 500 km aan wandelpaden maken het een toeristische trekpleister. Je kunt hier wandelen en paardrijden, maar ook kamperen!

6. Mesa Verde National Park

Nationaal ParkBij Four Corners vind je een bijzonder park: Mesa Verde. In dit park ontdek je meer over de vroegere bewoners van de staat Colorado, de Anasazi-indianen . In de ravijnen bouwden de indianen op beschutte plekken rotswoningen, die ze aan het einde van de 13e eeuw in de steek lieten. De rotswoningen zijn nog steeds te zien, een indrukwekkend gezicht.

7. St. Elmo Ghost Town

St Elmo ColoradoOoit een verlaten stad gezien? Maak kennis met één van de spooksteden in Colorado; St. Elmo. De weg er naar toe is alleen al prachtig, vanaf het asfalt een paar kilometer over hobbels, kuilen en scheuren. Het eindpunt is een halsoverkop verlaten stad, toen de goudkoorts ten einde kwam. Net een filmdecor, stoffige straten en versleten winkelpanden. Je kan hier alleen zomers naartoe, in verband met sneeuwval.

8. Great Sand Dunes National Park

Great Sand ColoradoZand, zand en nog eens zand. De grootste zandduinen van Noord-Amerika vind je in dit nationale park. Mooi om te zien, te beklimmen of te duinsleeën en sandboarden. In de Medano Creek kun je je voeten even laten afkoelen. Je kan er in de zomer het beste ’s morgens vroeg, of aan het eind van de middag naar toe gaan.

9. Treinreis Durango & Silverton

Een andere highlight van Colorado is de treinreis Trein door de bergenvan Durango naar het oude mijnstadje Silverton. In 1881 is deze spoorweg gebouwd, toen de goudzoekers een grote voorraad goud en zilver verwachtten in de Rockies. Nu maak je een betoverende reis van 3,5 uur door de woeste San Juan Mountains. Ondertussen geniet je van de mooiste uitzichten, de kloven, ravijnenen en kolkende Animas rivier. Deze treinreis wordt beschouwd als één van de mooiste.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders