Skip navigation MENU

Camperreis Verenigde Staten

Je kunt naast een autorondreis er ook voor kiezen om een camperreis door de Verenigde Staten te maken. Je hebt dan net als bij een autorondreis de vrijheid om zelf te bepalen waar je heen gaat en welke routes je gaat rijden. En wanneer. Je kunt je rondreis dan indelen zoals je zelf wil. Voor veel mensen is het echter een groot dilemma. Huren we een auto of een camper? Daarom hebben we een aantal voor- en nadelen ten opzichte van een autorondreis voor je afgewogen.

Camperreis door de VS maken?

Voordelen camperreis VS

 • Voordeliger. Wanneer je een rondreis van enkele weken door de Verenigde Staten wil maken, is een camperreis vaak een stuk voordeliger dan een autorondreis. Zeker wanneer je met meerdere personen reist. Dan hoef je namelijk niet meer apart te betalen voor een slaapplek en dat scheelt een hoop wanneer je anders meer dan één kamer in een hotel moest boeken. Hoe langer je camperreis duurt, hoe meer voordeel het je oplevert.
 • Gezelliger. Kamperen is vaak heel gezellig. Zeker wanneer je met een grote vriendengroep op reis gaat. ‘S avonds deel je prachtige verhalen wanneer je met z’n allen rond een kampvuur zit en ondertussen kun je genieten van de prachtige omgeving. Niks leuker dan dat.
 • Ideaal voor kinderen. Tijdens een camperreis door de VS hebben kinderen veel meer de ruimte. Ze hoeven niet lang in dezelfde houding stil te zitten, zoals in de auto. Bovendien kunnen kinderen makkelijker vrienden maken op campings. In een hotel gaat dat allemaal wat lastiger.
 • Overnachten op mooie plekken. Wanneer je een camperreis door de VS maakt, heb je het geluk dat je op de mooiste plekken kunt overnachten. Bijvoorbeeld een in van de nationale parken!
 • Alles bij je. Een ander groot voordeel ten opzichte van een autorondreis, is dat je nooit hoeft in en uit te pakken. Je hebt altijd alles bij de hand.
 • Voorraad inslaan. Wanneer je kiest voor een camperreis, heb je tevens de mogelijkheid om een voedselvoorraad in te slaan. En je kunt ook zelf koken en zelf je lunch verzorgen en nuttigen. Je hoeft dus niet meer constant na te denken over waar en wat je gaat eten.

Nadelen camperreis VS

 • Groot voertuig. Een camper neemt veel ruimte in beslag. Je kunt niet overal (zomaar) parkeren en in drukke steden kan dat nog wel eens een probleem zijn.
 • Hogere huurprijs. Een camper heeft een hogere huurprijs dan een auto. Daarbij gaat er ook redelijk wat brandstof doorheen. Wanneer je een camperreis door de VS wil maken, is het daarom zeker aan te raden om met meerdere mensen te gaan, zodat de prijs per persoon niet heel hoog is.
 • Toegankelijkheid. Niet alle wegen zijn toegankelijk voor campers.
 • Mobiliteit. Voor elk klein dingetje, zoals het doen van boodschappen, zit je vast aan die camper.
 • Beschikbare plekken. Vooral in de zomer gaan veel mensen op pad met de camper. Wanneer je ergens wil parkeren, moet je maar afwachten of er nog plek is. Bij sommige reisaanbieders is het echter mogelijk om van tevoren parkeerplekken te reserveren bij bijvoorbeeld campgrounds.
 • Kleine ruimtes. Ook al heb je in een camper natuurlijk veel meer bewegingsruimte dan in een auto, alle ruimtes in een camper zijn relatief klein. Een badkamer in een hotel is nu eenmaal groter dan die van een camper.
 • Langer onderweg. Het kost een camper meer moeite om hogere snelheden te halen.
 • Beperkte hoeveelheid warm water. Houd daar rekening mee bij onder andere het douchen.
 • Temperatuur. Het kan ’s nachts erg koud worden in een camper.

Auto- en camperreis combineren

Gelukkig hoef je niet per se te kiezen tussen een autorondreis en een camperreis door de VS. Je kunt de twee ook combineren. Denk bijvoorbeeld aan een auto met een caravan. Een caravan kun je gemakkelijk aan een auto haken. Echter is dit vaak alleen weggelegd voor welbedeelde mensen. Wel heb je dan het gemak van een camper en de vrijheid van een auto ineen. Je hoeft dan niet meer voor elk klein dingetje met de camper op pad, maar je bent wel altijd verzekerd van een (betaalbare) slaapplek.

Rondreis door de VS maken?

Bekijk reisaanbieders